Diari Més

L'Ibiza complica la vida al Nàstic (0-1)

Un solitari gol de Castel al final de la primera meitat deixa KO al Nàstic per primera vegada a la temporada

Dos jugadors de l'Ibiza perseguint a un del Nàstic.

L'Ibiza complica la vida al Nàstic (0-1)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al Gimnàstic de Tarragona se li complica la cosa. Per primera vegada en el que va de temporada, els grana van quedar-se sense sumar a casa. El rival, un Ibiza que arribava com a equip temible, tan sols ho va fer pel que fa al resultat, ja que els de Toni Seligrat van ser superiors en joc i en ocasions. Ara bé, el futbol són gols i, l'únic que va entrar, va ser el de Castel en el 42'

Amb la baixa d'Alex Quintanilla, amb coronavirus, Toni Seligrat va realitzar dos canvis respecte a l'onze que va esgarrapar un punt d'El Collao. Pol Domingo va ser el seu substitut a l'eix de la defensa, al costat de Marc Trilles i amb Carlos Albarrán i Joan Oriol (dreta i esquerra, respectivament) en els laterals. La porteria, com sempre, per a José Aurelio Suárez.

En el centre del camp, l'altra novetat era Javi Bonilla, al costat de Fausto Tienza i per davant de Fran Miranda. Les bandes van ser per a Brugui i Fran Carbia i, la punta d'atac, també sense novetats: Gerard Oliva.

El partit va deixar veure moltes alternatives. I és que es tractava de dos dels millors equips, sense dubte, de la categoria de bronze del futbol espanyol. Començant per una targeta groga als pocs segons per a Fausto Tienza, per un xoc que no va ser per a tant i continuant per atacs d'un i l'altre equip. Els de l'Ibiza, conduïts en la seva majoria pel sempre perillós Castel, eren interceptats una vegada i una altra per Pol Domingo, gegantí en el seu retorn a la titularitat. Ningú el va guanyar per velocitat i va estar perfecte al tall. No es pot demanar més a un futbolista que, sempre que trepitja el verd, compleix amb escreix. En el 10' li va robar la cartera al mateix Castel i, tres minuts després, va haver de ser Trilles qui interceptés, de cap, una perillosa acció a pilota aturada que es preveia ben assajada.

Per la banda grana, Bonilla era qui portava més perill de tots. Amb xuts llunyans, com el del 14', que potser ho va ser massa. Uns 40 metres de la porteria i va disparar l'esquerrà. L'excusa era bona, ja que Germán estava avançat. Però l'esfèrica va marxar desviada. Les bandes van ser el pal de paller dels grana. Joan Oriol i Bonilla es buscaven mútuament en el cantó esquerre, mentre que Albarrán necessitava la complicitat de Tienza per a trepitjar la línia de fons, ja que Brugui, a la mínima, sempre buscava posicions interiors que li permetessin fer més mal a la defensa visitant.

Després dels minuts inicials, el Nàstic va anar fent-se l'amo i senyor del joc. A mesura que passava el temps, l'Ibiza anava fent passes enrere i el gol estava cuinant-se. Molt intens en atac, Joan Oriol va reclamar penal en el 25', però era una falta fora de l'àrea que el col·legiat no va assenyalar. En el tram final del primer acte, es van intensificar els atacs del Nàstic. Primer, en el 35', quan una falta assajada acabada per Gerard Oliva va acabar a córner. Dos minuts després, amb un xut llunyà, des del cantó esquerre, de Joan Oriol. Va marxar a l'esquerra del porter. I, en el 39', un tret de Fran Miranda va passar per la dreta del meta, acabant en servei de porteria.

Els eivissencs estaven completament sotmesos, però eren conscients que el pas dels minuts els afavoria, ja que, amb l'empat, en algun moment o altre li entrarien les presses al conjunt tarragoní.

Marquen i perdonen el segon

Però, coses del futbol, va ser l'equip visitant el que va pujar el gol a l'electrònic. Va ser en el 42', en una incomprensible errada de Marc Trilles, quan va intentar treure una pilota des del darrere i l'únic que va aconseguir és que li robessin la cartera. Allí hi era el més llest de la classe, Javi Lara, qui la va posar des de l'esquerra i va trobar el cap de Castel. El punta, en una acció magistral, va girar el cap i la va posar al segon pal, impossible per a José Aurelio Suárez. Pitjor encara podria haver estat pels interessos del Nàstic si a un minut del final Rodado hagués vist la desmarcada de dos dels seus companys, que arribaven com a avions pel centre. El davanter va decidir xutar, Suárez la va atrapar i el Nàstic va respirar tranquil.

L'inici de segona meitat del Nàstic va ser com s'esperava: bolcat completament a la porteria rival. Brugui va despertar i va ser l'home més actiu dels grana en l'inici del segon acte, amb accions que gairebé sempre obligaven als rivals a forçar situacions no desitjades. Ell i Oliva van trobar el moment per connectar i, en els primers minuts, van posar en perill a l'Ibiza en dues ocasions. En una d'elles, l'esquerrà va posar-la amb la dreta, una mica desviada per sobre del travesser.

Entra Fullana

Dos minuts abans que l'electrònic assenyalés l'hora de joc, Toni Seligrat va moure banqueta. I ho va fer donant entrada a Francesc Fullana per Fran Miranda. Fausto Tienza, que tenia groga, va endarrerir la seva posició i l'illenc es va situar a l'interior dret, al costat de Bonilla. Davo i Ekain van entrar pels visitants, i Seligrat no va trigar gaire, tan sols cinc minuts després del primer canvi, a fer el segon. Pedro Martín va ingressar al terreny de joc per Gerard Oliva. Punta per punta, instants després que el de Riudecanyes fallés una gran ocasió que hauria suposat l'empat. Oliva no va saber aprofitar una gran centrada des de la dreta i, tot i que li va guanyar la posició al central, va rematar alta.

A mesura que avançava el duel, el Nàstic monopolitzava més l'esfèrica. Al mateix temps, com era d'esperar, els visitants intentaven esgarrapar els màxims segons possibles, ja fos en forma de pèrdues de temps en serveis de banda o de falta o en pilotes que el porter trigava més del compte a posar. Res que no faci qualsevol equip.

Completament a la desesperada, Seligrat va buscar sacsejar l'equip del tot. Pol Ballesteros, Joel i Thomas Amang van ser els encarregats de, a partir del 77', buscar, almenys, un empat que no fes tant de mal. Brugui, Carbia i Bonilla van abandonar el terreny de joc. Era l'última bala.

No hi havia manera i, quan encara mancaven un parell de minuts per arribar al 90', José Aurelio Suárez pujava a rematar córners. Volia emular l'èpica de l'últim partit a casa. Trilles, a la que podia, també canviava d'àrea. Però, en aquesta ocasió, no va poder ser.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. José Aurelio Suárez, Carlos Albarrán, Marc Trilles, Pol Domingo, Joan Oriol, Fran Miranda (Francesc Fullana, 58'), Fausto Tienza, Javi Bonilla (Thomas Amang, 77'), Brugui (Pol Ballesteros, 77'), Gerard Oliva (Pedro Martín, 63') i Fran Carbia (Joel, 77').

Ibiza-Eivissa. Germán, Fran Grima, David Goldar, Rubén, Morillas, Kike López (Ekain, 60'), Pardo, Manu Molina, Javi Lara (Sibo, 78'), Castel i Rodado (Davo, 60').

Gols. 0-1, Castel (42').

Àrbitre. Jorge Díaz Escudero (Murcià). Va mostrar la targeta groga als locals Fausto Tienza, Fran Carbia, Javi Bonilla i Carlos Albarrán; i als visitants Rodado, Kike López, Germán, Castel i Sibo.

Incidències. El Nou Estadi va acollir a 998 espectadors.

tracking