Diari Més

Guerra Ucraïna: El ministeri de Defensa rus informa oficialment de la presa de Bajmut

El conflicte bèl·lic a la ciutat ha durat 8 mesos

El president de Rússia, Vladímir Putin.

Rússia acusa Ucraïna d'intentar assassinar Putin en un atac amb dos drons sobre el KremlinACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Defensa de Rússia ha informat oficialment de la presa deBajmuti el president rus, Vladímir Putin, ha felicitat avui el grup de mercenaris russos Wagner i a l'Exèrcit rus per la fi de l'operació en aquesta ciutat ucraïnesa.

«En el front deArtiómovsk(nom rus deBajmut), a conseqüència de les accions ofensives dels grups d'assalt Wagner amb suport de l'artilleria i l'aviació de l'agrupació Sud de l'Exèrcit rus ha conclòs l'alliberament deArtiómovsk», ha informat Defensa en una nota publicada en Telegram.

El Kremlin ha publicat un telegrama amb felicitacions de Putin als Wagner i les forces regulars russes que han participat en la presa de la ciutat.

«Vladímir Putin felicita els grups d'assalt Wagner, així com a tots els militars de les unitats de l'Exèrcit de Rússia que els van oferir el suport necessari i la protecció dels flancs, amb la finalitat de l'operació per a l'alliberament deArtiómovsk», indica el servei de premsa del Kremlin.Segons la Presidència russa, «tots els militars que han destacat en l'operació seran condecorats».Kíev per la seva banda, ha negat immediatament que les seves forces abandonessin la ciutat.

El president d'Ucraïna,VolodímirZelenski, ha dit aquest diumenge que creu queBajmutja «no» està en poder d'Ucraïna, assegurant que no queda «res» i que els seus edificis han estat «destruïts».

Zelenskiva fer aquestes declaracions en una reunió amb el president estatunidenc, Joe Biden, en els marges de la cimera del G7 a Hiroshima (el Japó) i en ser preguntat per la premsa siBajmutseguia en mans ucraïneses.

tracking