Diari Més

Biden anuncia en una reunió amb Zelenski altres 375 milions de dòlars en ajuda a Ucraïna

La d'avui ha estat la quarta reunió bilateral entre els dos líders des que Biden va arribar a la Casa Blanca al gener de 2021

El president dels EUA, Joe Biden, en roda de premsa a la cimera de l'OTAN.

president dels EUA, Joe Biden, Estats UnitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president estadounidenc, Joe Biden, va anunciar aquest diumenge altres 375 milions de dòlars en ajuda militar a Ucraïna durant una reunió amb el seu homòleg ucraïnès,VolodímirZelenski, a la ciutat japonesa d'Hiroshima, en els marges del G7.

Biden no va especificar la quantia de l'ajuda, però un alt funcionari estatunidenc va dir a EFE que el paquet d'assistència està valorat en 375 milions de dòlars i inclou armes que els Estats Units ja ha enviat a Ucraïna com a artilleria, munició, vehicles blindats i coets d'artilleria d'alta mobilitat.

«Estats Units continua ajudant a Ucraïna a defensar-se, a respondre i a recuperar-se. També estem ajudant en la seva cerca per una pau justa. Hi ha un aspecte, que és la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna, que no és negociable», va afirmar el líder estadounidenc.

Tot seguit,Zelenskili va donar les gràcies per la nova ajuda militar i per estar al seu costat, «espatlla amb espatlla», per a fer front a la invasió russa d'Ucraïna que va començar al febrer de 2022.

Els dos líders es van reunir en el luxós Grand Prince Hotel a l'illa deUjina, seu central de la cimera del G7 que acabarà aquest diumenge després de tres dies de trobades.

Des de l'inici de la guerra, els Estats Units ha lliurat a Ucraïna 36.900 milions de dòlars en assistència militar, segons dades del Pentàgon.

tracking