Diari Més

CONSUM

La UE acorda reduir un 11,7% el consum d'energia el 2030

Els estats hauran de determinar les mesures per assolir l'objectiu

El vicepresident executiu de la Unió Europea

La UE acorda reduir un 11,7% el consum d'energia el 2030CE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament Europeu i el Consell de la UE van tancar divendres un acord per reduir un 11,7% el consum final d'energia l'any 2030 en comparació amb el del 2020. La mesura, acordada a nivell dels equips negociadors d'ambdós colegisladors, forma part del paquet de la UE per reduir el consum energètic i fer front al canvi climàtic. Per aconseguir la reducció de l'11,7% el 2023, seran els estats els que hagin de determinar les mesures per aconseguir aquest descens, que hauran d'estar fixades en els seus plans d'energia i clima, que hauran d'actualitzar-se el 2023 i 2024. Això sí, l'objectiu per a cada país serà només indicatiu perquè l'únic que és vinculant per als 27 és assolir la reducció de l'11,7% en el conjunt de la UE.

Per arribar a l'objectiu el 2030, el Consell i l'Eurocambra van acordarque els 27 s'hagin de comprometre a reduir gradualment el seu consum per aconseguir un estalvi energètic de l'1,9% el 2030.

«Estalviar energia és un pas clau per salvar el planeta. En els últims mesos, els europeus han demostrat que estan preparats i que són capaços de fer front a aquest repte», va direl vicepresident de la Comissió Europea responsable de qüestions climàtiques, Frans Timmermans.

L'acord tancat divendres és a nivell de negociadors de l'Eurocambra i el Consell. Ara, ambdós colegisladors han de ratificar-loper a la seva adopció.

tracking