Diari Més

Successos

Un eslové es vacuna 7 cops: cobrava per fer-se passar per altres persones

L'home ha estat detingut abans de rebre la vuitena dosi

Una infermera prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca, vacuna, covid-19, coronavirus, pandèmia, virusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un eslové que havia rebut set dosis de vacunes contra la covid-19 ha estat detingut. Per cinc d'aquestes dosis havia cobrat prèviament d'altres persones que volien aconseguir el passaport covid sense vacunar-se.

La policia eslovena ha explicat que la persona en qüestió va rebre petites quantitats de diners d'almenysquatre sospitosos, que es van aprofitar de la seva «difícil situació social»i el van impulsar a cometre aquest delicte «sense que els importés la seva salut».

A més del detingut, hi ha quatre persones més que han estat denunciades per pagar perquè l'home es vacunés en nom seu. A Eslovènia, la falsificació de documents pot comportar penes defins a tres anys de presó.

L'home va ser detingutquanintentava vacunar-se per vuitena vegada, amb documents d'una altra persona.

L'arrestat va rebre lessetvacunesanteriors a diversos centres mèdics del país, dues vegades amb documentació pròpia, i cinc vegades amb la d'altres.

Les autoritats mèdiques no han aclarit per ara les possiblesconseqüències per a la salutd'una múltiple inoculació.

El passat mes de setembre va córrer la veu que, a Eslovènia, persones ambsituacions socials complicadeses vacunaven amb documentació d'altres persones a canvi de diners.

Llavors, però, aquestsrumorsno es van poder confirmar. Alguns mitjansvanpublicar que una persona addicta a l'heroïna s'hauria vacunat23 vegadesen nom d'altres persones.

tracking