Diari Més

Els viatgers de la UE que arribin a França s'hauran de confinar durant 7 dies

Hauran de presentar un PCR negatiu i, en finalitzar la quarantena, un altre test diagnòstic

El primer ministre francès, Jean Castex.

França avança el toc de queda a les sis de la tarda arreu del paísACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de la Unió Europea (UE) que viatgin a França a partir d'aquest diumenge hauran d'aïllar-se durant set dies a la seva arribada al país, després d'haver presentat un test PCR negatiu, i hauran de fer un altre diagnòstic al final de la quarantena.

El Ministeri d'Europa i Afers exteriors precisa en la pàgina web de consells a viatgers que els europeus sí que hauran d'aïllar-se, igual que els no europeus als qui està mesurada ja se'ls demanava.

«A partir del 24 de gener, qualsevol viatger major d'onze anys que es desplaci a França procedent de l'espai europeu tindrà l'obligació de presentar el resultat d'un examen PCR» negatiu, realitzat en les 72 hores prèvies a la seva sortida, assenyala Exteriors.

Queden exempts d'aquesta mesura, que va anunciar aquest dijous el president, Emmanuel Macron, en la reunió de líders europeus, els viatgers que arribin per cotxe o tren.

Exteriors precisa a més que «tot passatger haurà de presentar una declaració jurada que no té símptomes» de covid-19, que no ha estat en contacte amb un cas confirmat en els catorze dies previs al viatge i que es compromet a aïllar-se durant set dies una vegada al país i a tornar a repetir el test després d'aquest període.

Una disposició que busca dissuadir els viatges no essencials, «estrictament desaconsellats fins a una altra ordre» per les autoritats franceses, que demanen que s'evitin els desplaçaments des de l'estranger però també les sortides des de França a altres països.

tracking