Diari Més

La Xina diu haver desenvolupat «amb èxit» una vacuna contra el coronavirus

Tot està preparat per a realitzar una producció a gran escala, segons la creadora de la vacuna

Un home posant-se una vacuna

La Xina diu haver desenvolupat «amb èxit» una vacuna contra el coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Defensa de la Xina va assegurar aquest dimarts en un comunicat haver desenvolupat «amb èxit» una vacuna contra el nou coronavirus SARS-CoV-2, causant de la pneumònia COVID-19, i autoritzat les proves en humans, encara que el text no precisa quan començarien els esmentats assajos.

Segons la nota, aquest ministeri ha aprovat els assajos clínics en humans d'una vacuna contra el coronavirus desenvolupada per l'Acadèmia Militar de Ciències. La vacuna va ser desenvolupada per l'equip de recerca liderat per l'epidemiòloga Chen Wei, de l'Acadèmia Militar de Recerca Mèdica, dependent de l'Acadèmia Militar de Ciències.

«Desenvolupada d'acord amb estàndards internacionals i les regulacions locals», està preparada per a dur a terme «una producció a gran escala, segura i efectiva», segons Chen.

L'anunci es produeix quan la majoria dels casos del COVID-19 a la Xina són «importats»: el dimarts va registrar tan sols un nou cas de contagi local. «El brot gairebé ha arribat a la seva fi a la Xina. Hem d'esperar un altre mes, però, personalment, no crec que vegem un segon brot donades les fortes mesures de prevenció i control que s'han pres», va explicar Cao Wei, subdirector del departament de malalties infeccioses de l'Hospital de la Universitat Mèdica de Pequín.

tracking