Diari Més

Actualitat

L'FBI descarta el vincle de grup terrorista estranger amb l'atac de Las Vegas

El tiroteig ja s'ha considerat el més mortífer de la història moderna d'Estats Units

El tiroteig es va produir en un concert de música country.

L'FBI descarta el vincle de grup terrorista estranger amb l'atac de Las VegasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElFederal Bureau of Investigation (FBI) ha descartat avui qualsevol vincle d'un grup terrorista estranger amb el tiroteig ocorregut la nit del diumenge a Las Vegas (EUA), que ha causat almenys 58 morts i 515 ferits, i l'autor dels quals es va suïcidar després de la matança.

«No existeix cap vincle conegut entre el tirador i cap grup estranger conegut», va assenyalar un portaveu del FBI durant una roda de premsa celebrada en aquesta ciutat de l'oest d'Estats Units.

Les autoritats van voler així desmentir un comunicat de l'Estat Islàmic (EI), difós a través de la seva agència de propagandaAmaqi l'autenticitat de la qual no va poder ser verificada, en la qual els yihadistes van assegurar que l'autor de l'atac era un dels seus «soldats».

Els fets van tenir lloc la nit del diumenge quan StephenPaddock, un home blanc de 64 anys, va obrir foc des de la seva habitació del pis 32 de l'hotelMandalayBaysobre una multitud de més de 22.000 persones que assistien a un festivalcountryque tenia lloc en el principal bulevard de la ciutat.

Des del primer moment la Policia de Las Vegas havia explicat quePaddockera l'«únic sospitós» d'un succés que ja es considera el tiroteig mésmortífer de la història moderna d'Estats Units, si bé encara es desconeixen els motius que li van portar a perpetrar la matança.

El Departament de Seguretat Nacional d'EUA ja havia divulgat un comunicat a primera hora en la qual descartava qualsevol altra «amenaça creïble», si bé va indicar que es reforçarien les mesures de seguretat en alguns llocs públics del país.

JoeLombardo, xèrif del comtat deClark, on es troba la ciutat de Las Vegas, va afirmar que la recerca segueix oberta i es va referir al presumpte autor dels fets com «un llop solitari» que posseïa un nombre considerable d'armes.

«Hem completat la recerca a l'habitació», va declararLombardo, qui va afegir que a continuació s'analitzaran les pertinences recuperades a la habitació de l'hotel en el qual s'allotjavaPaddockdes del 28 de setembre.

Lombardotambé va parlar de la residència del presumpte assassí a la localitat deMesquite, a una hora en automòbil de Las Vegas, on les autoritats van trobar diverses armes en el soterrani de l'habitatge, i va confirmar que s'ha localitzat una segona propietat dePaddock, en el nord de l'estat, en la qual encara no s'ha arribat a efectuar cap registre.

APaddock, del que amb prou feines ha transcendit informació, els agents el van trobar mort a l'habitació del seu hotel, per la qual cosa consideren que es va suïcidar després de cometre la matança.

tracking