Diari Més

Atemptat terrorista a Niza

El nombre de morts de l'atemptat de Niça ja ha pujat a 84

La xifra final pot ser superior perquè hi ha 18 ferits en estat crític

Evacuació de ferits després de l'atemptat.

El nombre de morts de l'atemptat de NIça ja ha pujat a 84EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 84 persones van morir anit i 18 es troben en estat crítica quan un camió va atropellar a Niça a una multitud que assistia als focs artificials de la Festa Nacional, mentre que 18 ferits es troben en estat crític, va informar avui el Ministeri de l'Interior francès.

A més, una cinquantena de persones van resultar ferides lleus i altres 120 van haver de ser tractades pels serveis d'urgència, va explicar el portaveu del Ministeri, Pierre-Henri Brandet, en declaracions al canal "BFM TV".

Brandet va confirmar que entre "les víctimes" hi ha nens, sense precisar si parlava de morts o de ferits.

És "un acte terrorista innombrable, abjecte", va denunciar abans de celebrar "la sang freda" amb la qual van actuar els serveis d'emergència.

El portaveu d'Interior no va voler entrar en els detalls de la recerca, de la qual s'encarrega la Fiscalia antiterrorista, i no es va referir a la identitat de l'autor de la matança.

La policia està verificant si el conductor del camió -mort per trets d'agents policials- és l'home el permís de conduir del qual es va trobar dins del vehicle, un franc-tunecino de 31 anys, domiciliat a Niça, que tenia antecedents per delinqüència comuna, però no per fets de terrorisme.

El cap de l'Estat francès, François Hollande, presideix a partir de les 9.00 hores locals (7.00 GMT) un consell de seguretat i de defensa amb els ministres i els alts responsables d'aquests camps.

La policia ha abatut al conductor del camió.

Atemptat a NiçaTwitter/Roeland Roovers

Un camió a provocat una matança de vianants a Niça.

Atemptat a NiçaMiddle East Channel/twitter

tracking