Diari Més

Atemptats a Brussel·les

Detenen el tercer sospitós de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les

Ha estat arrestat al districte d'Anderlecht de la capital

Detenen el tercer sospitós de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les

Detenen el tercer sospitós de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·lesPolicia Federal Belga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer sospitós de l'atemptat de l'aeroport de Brussel·les d'aquests dimarts, identificatcom Najim Laachraui, ha estat detinguts aquest dimecres al districted'Anderlecht de la capital belga, per les forces especials de la policia del país, segonsinformendiversos mitjans.

Laachraui és l’home que apareix a la fotografia juntament amb els suposats terroristes suïcides, arrastrant uns carros amb equipatges. Les forces de seguretat havien emès una ordre de cerca i captura contra ell i havien demanat a la població que donés tota la informació que pogués tenir sobre l’individu, la identitat del qual encara no havia estat confirmada oficialment.

Durant la recerca, van fer-se interrogatoris i registres, especialment al districte de Sharerbeek, on el dimarts per la tarda es va trobar un artefacte explosiu confeccionat amb cargols, productes químics i una bandera de l’Estat Islàmic.

Relacionat amb els atemptats de París

Sobre Laachraui no només se sospita que estigués directament implicat en els fets d’ahir dimarts, sinó també dins de la xarxa que va perpetrar els atemptats que es van produir a París el 13 de novembre i que van acabar amb la vida de 130 persones.

Es va trobar el seu ADN en el material explosiu utilitzat a la capital francesa. Els serveis secrets el tenien en el punt de mira, principalment perquè tenien constància que havia anat a Síria el febrer de 2013.

El setembre passat va ser objecte d’un control, a la frontera entre Àustria i Hongria en el qual va donar una identitat falsa – Sufine Kayal-.

Aleshores anava acompanyat de dos presumptes membres de la xarxa que va atemptar a París: el francès Salah Abdeslam, arrestat el divendres 18 de març a Brussel·les i l’algerià Mohamed Belkaïd, abatut per la policia tres dies abans, també a la capital belga.

Laachraui té 24 anys i nacionalitat belga. Procedeix del barri Schaerbeek i se’l relaciona amb les xarxes jihadistes en un altre sumari, sobre el qual la justícia belga ha de dictar sentència el pròxim més de maig.

La Físcalia va demanar el febrer 15 anys de presó contra ell per haver captat a diversos amics seus a les files de l’Estat Islàmic.

tracking