Diari Més

Atemptats

La polícia belga busca un dels presumptes autors

34 morts i 200 ferits en els atemptats de Brusel·les

Imatge difosa per la policia belga del sospitós dels atemptats a l'aeroport de Brussel·les, on es veu un home amb jaqueta blanca i barret empenyent un portaequipatges.

La polícia belga busca un dels presumptes autors dels atemptatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia belga ha fet una crida per identificar un dels homes sospitosos d’haver participat en l’atemptat terrorista a l’aeroport de Zaventem, a Brussel·les. Els agents han difós una fotografia on l’home, amb jaqueta blanca, un barret i ulleres, empeny un portaequipatges juntament amb dos homes més vestits de negre que, suposadament, s’haurien immolat. A través de les xarxes socials, la policia federal belga ha publicat la fotografia de l’home que busca amb el missatge: «Qui reconeix aquest home?» i l’etiqueta «terrorisme». Les autoritats belgues han confirmat l’explosió de dues bombes a l’aeroport i la troballa posterior d’una tercera que els agents de seguretat han detonat de forma controlada.

Autoria dels fets

Estat Islàmic ha reivindicat aquest dimarts els atemptats terroristes de Brussel·les a través d’un comunicat difós per l’agència Amaq, propera a l’organització, i que recullen els mitjans internacionals. El grup terrorista reivindica «una sèrie d’atacs amb cinturons explosius» a l’aeroport i al metro. En concret, explica que els terroristes «han obert foc dins de l’aeroport de Zaventem, abans que diversos d’ells fessin explotar els seus cinturons explosius» i que un altre home «ha detonat el seu cinturó a l’estació de metro de Maalbeek». Els atemptats han provocat almenys 34 morts i centenars de ferits, tot i que encara no hi ha una xifra oficial de víctimes.

Jornada negra a Brusel·les

Diverses explosions a l’aeroport i al metro de la capital belga han deixat 34 morts i dos-cents ferits. Arran dels fets, Bèlgica ha elevat al nivell màxim l'alerta per risc d'atemptat terrorista. La Fiscalia belga ha confirmat que un terrorista suïcida ha comès l'atemptat.

A primera hora del matí, una doble explosió a l’aeroport internacional de Zaventem ha causat 14 morts i 94 ferits, segons ha explicat la ministra de Sanitat belga, Maggie de Block. Passades les 9, l’estació de metro de Malbeek, en ple barri europeu de la capital belga, també ha patit una explosió que ha deixat, almenys, 20 morts i 106 ferits, segons les últimes dades publicades.

Entre els ferits, n’hi ha 17 de molt greus, 23 de greus i 66 amb lesions lleus, segons l’alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur. Els ferits han estat repartits entre diversos hospitals de la regió de Brussel·les i de Brabante.

Els hospitals han activat un pla d’alerta i s’ha mobilitzat el personal per atendre el massiu flux de pacients. Des dels centres hospitalaris s’ha fet una crida a la ciutadania perquè donin sang, per poder fer front a la demanda.

tracking