Diari Més

POLÍTICA

Sánchez aposta per reforçar la relació entre Iberoamèrica i Europa

El president fixa la futura celebració d'una cimera UE-CELAC per posar en marxa una agenda compartida

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez,

Sánchez aposta per reforçar la relació entre Iberoamèrica i Europa en benefici de les dues regionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per reforçar la relació entre Iberoamèrica i la UE en benefici de les dues regions. Ho ha dit en el marc de la seva intervenció en la XXVIII Cimera Iberoamericana que s'està celebrant a Santo Domingo, a la Repúblicana Dominicana, on també ha acordat la futura celebració de la Cimera Unió Europea-CELAC, durant la Presidència del Consell de la Unió Europea. «No serà una cimera declarativa, sinó que establirà un diàleg polític regular i reforçat entre la regió i les institucions europees», ha assenyalat, insistint que serà un pas «primordial» per posar en marxa una agenda compartida d'inversions amb projectes «d'alt impacte estratègic i amb abast regional».

D'altra banda, el president ha posant en valor la importància d'avançar cap a una recuperació sostenible de la regió davant reptes com els provocats per la pandèmia i per impulsar una transició «verda, intel·ligent i circular», així com una distribució més justa de la riquesa.

Pel que fa a l'impacte de la guerra d'Ucraïna, l'ha titllat d'«il·legal i injustificable», recordant que ha provocat una alça dels preus de l'energia i dels aliments, la disrupció de les cadenes de subministrament i altres derivades com la pujada dels tipus d'interès.

tracking