Diari Més

La mascareta continuarà sent obligatòria en tots els transports i farmàcies

Darias no descarta que calgui tornar enrere amb aquesta relaxació en algun moment

Multitud de gent amb mascareta passejant.

Darias afirma que la mascareta serà obligatòria el temps mínim imprescindibleEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha aclarit aquest diumenge que la mascareta continuarà sent obligatòria en tots els transports públics «sense cap excepció», així com en centres, serveis i establiments sanitaris, incloent les farmàcies.

«Serà obligatòria a l'interior dels centres, dels serveis i dels establiments sanitaris. És a dir, als hospitals, en els centres de salut, de transfusió de sang i serà obligatòria en les farmàcies, com a establiments sanitaris als quals va gent també vulnerable», assegura la ministra en una entrevista en El País.

El reial decret que aprovarà el Consell de Ministres dimarts que ve també mantindrà l'ús obligatori en els transports «per avió, per ferrocarril, per bus, amb metro i amb vaixell, en interior, sempre que no puguis mantenir aquesta distància d'un metre i mig». «No hi ha cap excepció en els transports públics. En tots cal portar-la», declara.

Mentrestant, en els treballs seran els serveis de prevenció de cada empresa els que determinin l'obligatorietat en funció de les circumstàncies on es desenvolupi.

«Fora d'aquí, serà un ús responsable, especialment per a les persones vulnerables», ha afirmat Darias qui, no obstant això, no descarta que calgui tornar enrere amb aquesta relaxació en algun moment i que Sanitat remena «la previsió de qualsevol escenari».

A més, la ministra obre la porta a una quarta dosi de la vacuna d tnavade la covid-19, alguna cosa que la ponència de vacunes començarà a valorar a partir de la setmana que ve per a donar-la-hi a altres col·lectius a més dels immunodeprimits que ja la reben, «per exemple, per a majors de 80 anys».

tracking