Diari Més

Economia

Iryo, el primer operador d'alta velocitat privat, anuncia la incorporació de 65 maquinistes entre gener i febrer

Els maquinistes faran sis mesos de formació abans de començar a operar, el segon semestre de l'any

El conseller delegat de l'ILSA, Simone Gorini, en la presentació d'Iryo.

Iryo, el primer operador d'alta velocitat privat, anuncia la incorporació de 65 maquinistes entre gener i febrerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer operador privat de trens d'alta velocitat d'Espanya, Iryo, ha anunciat la incorporació d'una promoció de 30 maquinistes. Els conductors ferroviaris s'han incorporat a l'equip de l'operador i es formaran durant sis mesos per poder circular quan l'empresa comenci a donar el servei, durant el segon semestre del 2022. A més, l'operador ha anunciat que a finals del proper mes de febrer s'incorporaran una segona promoció de 35 maquinistes, sumant un total de 65 professionals de conducció d'alta velocitat els dos primers mesos de l'any. Al maig, Iryo començarà la selecció d'assistents.

Aquests professionals conduiran els models 20 ETR 1000 fabricats per Hitachi Rail i el Grup Alstom entre Espanya i Itàlia en què l'operador ha invertit prop de 800 milions d'euros. Dos dels trens d'Iryo ja estan realitzant les proves d'homologació obligatòries a la ruta Madrid-Barcelona i han rebut ja un resultat positiu a la línia Figueres-Perpinyà.

Participada per Trenitalia i Air Nostrum, Iryo començarà les seves operacions el segon semestre del 2022 i connectarà Madrid, Barcelona, València, Alacant, Sevilla, Màlaga i Còrdova. Es convertirà en el quart operador d'alta velocitat en explotar el corredor Barcelona-Madrid i competirà amb Renfe (AVE i AVLO) i amb la filial espanyola d'SNCF, Ouigo, que va iniciar la seva activitat el maig passat.

tracking