Diari Més

Política

La CNMV estableix que la publicitat sobre criptomonedes ha d'indicar que es pot perdre tota la inversió

S'haurà de comunicar prèviament a l'entitat les campanyes destinades a 100.000 persones o més

Imatge d'una representació d'un bitcoin en un ordinador portàtil.

L'Audiència Nacional investigarà la major estafa piramidal amb criptomonedesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha difós una nova circular sobre criptomonedes a través del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en què estableix que les campanyes publicitàries a l'entorn d'aquests tipus de valors han d'indicar que les inversions no estan regulades, poden no ser adequades per a inversors minoristes i es pot perdre tot l'import invertit. Alhora, l'entitat de regulació del mercat estableix un procediment pel qual les campanyes publicitàries massives destinades a 100.000 persones o més s'hauran de comunicar amb un mínim de deu dies d'antelació a la mateixa CNMW. També es fixen les eines i procediments per fer efectiva la supervisió de l'activitat publicitària dels criptoactius.
Segons la CNMV, l'objectiu dels nous protocols és que la publicitat d'aquests productes ofereixi continguts «veraços, comprensibles i no enganyosos», i que incloguin «de forma visible»els riscos que hi són associats. La circular estableix que la publicitat sobre criptoactius haurà de ser «clara, equilibrada i imparcial», i els missatges proporcionaran informació sobre els riscos del producte «de manera fàcilment llegible i perceptible».

La circular no conté cap norma sobre els productes en ells mateixos, ni sobre els proveïdors ni sobre els serveis proporcionats sobre aquests actius, sinó exclusivament sobre els requisits que haurà de complir l'activitat publicitària.

El nou protocol serà d'aplicació als proveïdors de serveis sobre criptoactius quan facin aquestes activitats publicitàries, al proveïdors de serveis publicitaris o a qualsevol altra persona física o jurídica que faci aquesta activitat. Això inclou persones físiques que, de forma remunerada, publicitin i promocionin criptoactius. El comunicat o la CNMV informa d'aquestes qüestions destaca, en aquest aspecte, «productes o serveis promocionats a través d''influencers'».

tracking