Diari Més

Política

Sánchez proposa a l'exministra Celáa com a ambaixadora davant el Vaticà

El Govern està a l'espera que la Santa Seu no posi cap objecció al nomenament

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, aquest divendres a La Moncloa.

portaveu govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, La MoncloaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha proposat l'exministra d'Educació IsabelCeláacom a pròxima ambaixadora davant el Vaticà.

Fonts de l'Executiu han confirmat a Efe la proposta deCeláa, avançada pereldiario, com a representant del Govern davant la Santa Seu.

Com és pràctica habitual en el nomenament dels representants diplomàtics, el Ministeri d'Afers exteriors ha sol·licitat ja al Vaticà el corresponent plàcet perquè laextitulard'Educació pugui estar al capdavant d'aquesta ambaixada.

Cursada la petició, el Govern està a l'espera que la Santa Seu no posi cap objecció al nomenament perquè pugui dur-se a terme.

Celáava estar al capdavant del Ministeri d'Educació fins el mes de juliol passat, quan Sánchez va escometre una àmplia remodelació del seu Govern que va implicar la seva substitució al capdavant d'aquest departament per PilarAlegría.

En la primera etapa de l'Executiu de Sánchez,Celáava compatibilitzar el Ministeri d'Educació amb el lloc de portaveu del Govern.

Amb ella com a ministra es va aprovar la Llei orgànica de Modificació de la Llei orgànica d'Educació (Lomloe), que va entrar en vigor el mes de gener passat i que va substituir a la polèmica LleiWert.

Si obté el plàcet del Vaticà,Celáarellevarà al capdavant de l'ambaixada espanyola a la diplomàtica María del Carmen de la Penya, que va presentar les seves cartes credencials al papa Francesc fa just tres anys.

tracking