Diari Més

Energia

L'electricitat es converteix en el servei pitjor valorat per les llars espanyoles

Un 15,3% de les llars estan «poc o gens satisfetes» amb el subministrament de llum, tres punts més que fa un any

FACUA ha demanat al govern espanyol que abaixi l'IVA de l'electricitat al 4%.

FACUA ha demanat al govern espanyol que abaixi l'IVA de l'electricitat al 4%.Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'electricitat ha desbancat la banda ampla fixa com a servei pitjor valorat per les llars espanyoles durant el segon trimestre del 2021, abans dels canvis normatius en la factura i de l'increment continuat del preu, segons l'últim 'Panell de Llars' de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). L'enquesta feta a 4.963 llars i 9.006 individus entre abril i juny mostra que el 15,3% de les famílies van manifestar estar poc o gens satisfetes amb la llum, en comparació amb el 12,2% en el mateix període de 2020. La valoració va millorar lleugerament en el cas de la banda ampla i la telefonia fixa, on les llars descontentes van ser un 13% i un 12,2% respectivament, mentre que el 2020 van representar un 14,5% i 12,7%.
Els serveis de telecomunicacions mòbils van ser els que van ostentar millors valoracions dels usuaris, amb un percentatge de consumidors insatisfets que va rondar el 9%.

Com ja ha passat en altres onades, les dades indiquen que el motiu principal d'insatisfacció de les llars amb els serveis va ser el preu elevat, sobretot en el cas dels serveis de llum i gas. El cost va ser la raó que van argumentar el 90% de les famílies insatisfetes amb el servei elèctric, i el 84,4% de les llars descontentes amb el servei de gas.

En els serveis de televisió de pagament, banda ampla fixa i telefonia i Internet mòbil, el segon motiu de queixa va ser la falta de qualitat del servei, per exemple, per les interrupcions del subministrament.

Pel que fa a les reclamacions, tal com ve succeint en els últims anys, el servei amb més queixes durant el segon trimestre del 2021 va ser la banda ampla fixa, amb un 14% dels usuaris que han reclamat alguna vegada en un any, seguida de la telefonia fixa, amb un 10,7% de clients posant alguna queixa.

Quant als motius de les reclamacions, la queixa principal van ser els problemes en la facturació, cosa que confirma la tendència registrada en les últimes onades. No obstant això, en el cas de la banda ampla fixa, el principal motiu per reclamar va ser la falta de qualitat del servei (54,3%).

tracking