Diari Més

Educació

El govern espanyol destinarà 103,8 MEUR a finançar accions formatives d'FP a Catalunya el 2022

Catalunya rebrà també 43,7 MEUR per a FP dels fons europeus

Alumnat en el procès d'aprenentatge.

Un nou FP a Tarragona en gestió de l'aigua pioner a CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol destinarà 103,8 milions d'euros a finançar accions formatives en l'àmbit de la Formació Professional (FP) a Catalunya el 2022. D'aquests, 83,3 milions aniran destinats a iniciatives per a treballadors desocupats, 17,5 milions per a treballadors ocupats i els gairebé tres milions restants estaran dirigits a Accions del Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació de caràcter extraordinari, realitzades en la xarxa pública de centres de formació. A més, Catalunya rebrà 43,7 milions d'euros més per a l'FP procedents dels fons europeus, la segona comunitat amb més dotació.
D'aquests, 17,3 milions aniran destinats al reconeixement i acreditació de competències professionals; 14,8 milions seran per a la creació de cicles formatius de grau mitjà i grau superior bilingues, i prop de nou milions seran per al redimensionament de l'oferta en FP, entre altres.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat la «importància d'invertir en capital humà, apostant per la digitalització i la modernització de l'FP»i dotant-la de recursos per abordar «la transformació del sector».

En total, el Ministeri d'Educació i Formació Professional destinarà 301 milions d'euros a les comunitats autònomes per a ajudes a accions del Pla de Recuperació de la Unió Europea, així com per modernitzar l'FP i respondre a les necessitats de digitalització provocades per la pandèmia.

Aquest import se sumarà a la inversió de 683,2 milions d'euros a tot l'Estat en l'àmbit de l'FP vinculada al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals finançades amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat. Catalunya serà la comunitat més beneficada, amb 103,8 milions d'euros.

tracking