Diari Més

La DGT prohibeix la mascareta negra en els exàmens de conduir de Badajoz

La mesura, que només afecta a Badajoz, tracta d'evitar que els alumnes facin trampa en l'examen teòric

Un professor de l'autoescola Hoy-voy Tarragona i d'un alumne, amb guants i mascareta durant una classe pràctica de cotxe.

La multa per deixar la mascareta on no deus dins del cotxeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que comencés la pandèmia del Covid-19, les mascaretes són un element d'ús obligatori, també, durant la realització dels exàmens de conduir tant pràctics com teòrics.

«Recorda que la màscara és imprescindible per a realitzar un examen pràctic o teòric del permís de conduir», indica la DGT en un tuit des del seu compte oficial. De fet, també matisen quin tipus de mascareta cal utilitzar: «Has de portar la mascareta quirúrgica o FFP2 sense vàlvula d'exhalació que cobreixi nas i boca», escriuen.

No obstant això, no s'especifica en cap lloc el color de màscara, alguna cosa que sí a succeït a Badajoz, on la DGT ha prohibit les mascaretes de color negre durant la realització d'exàmens pràctics.

El motiu pel qual la DGT de Badajoz ha prohibit les màscares fosques, una norma que no afecta a Càceres, és per evitar que aquesta protecció pugui camuflar algun dispositiu que ajudi a resoldre l'examen amb suport exterior, com a càmeres de vídeo o els típics auriculars, tal com recullen des del diari Hoy.

Molts dels aspirants que han acudit a l'examen i s'han vist afectats per aquesta nova mesura opinen que és «absurda», ja que existeixen moltes maneres de fer trampa sense necessitat de portar mascareta fosca i per a comprovar si hi ha algun dispositiu per a fer trampes, n'hi ha prou amb demanar que l'alumne es retiri la màscara un moment.

tracking