Diari Més

Darias reitera que per vacunar els menors de 12 anys contra la covid-19 cal esperar l'autorització de l'EMA

La ministra de Sanitat recorda que ja es va acordar vaccinar alhora de la covid i la grip els majors de 70 anys

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, flanquejada per la secretària d'Estat de Salut, Silvia Calzón, i pel director del CCAES, Fernando Simón, durant el Consell Interterritorial de Salut a Madrid.

Darias reitera que per vacunar els menors de 12 anys contra la covid-19 cal esperar l'autorització de l'EMAMinisteri de Sanitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carolina Darias ha reiterat aquest dimecres que per vacunar els menors de 12 anys contra la covid-19 cal l'autorització de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). La ministra de Sanitat ho ha dit a la roda de premsa del Consell Interterritorial de Salut, després que alguna Comunitat Autònoma hagi expressat que està a punt per començar a vaccinar aquest grup etari. Darias ha augurat que potser «no falta gaire»per a l'autorització de l'EMA, però ha recordat que tots els grups que ja han estat vacunats van haver d'esperar aquest requisit. D'altra banda, Darias ha recordat que el Consell Interterritorial ja va aprovar que es pogués vaccinar alhora de la covid i la grip els majors de 70 anys a partir del 25 d'octubre.
Encara sobre la vacunació, Darias ha celebrat el grau de cobertura «impressionant»d'Espanya, que està, segons les seves dades, 12 punts percentuals per sobre de la mitjana europea en relació a persones de més de 18 anys. Segons la ministra, l'Estat «lidera la vacunació a la UE i també al G20».

D'altra banda, el Consell Interterritorial de Salut ha acordat aquest dimecres distribuir 4 milions d'euros entre les Comunitats Autònomes que es destinaran a la prevenció del càncer. En concret, aquests diners finançaran campanes d'informació o kits de presa de mostres per concertar la població diana a fer-se proves preventives per detectar càncers colorectals i de coll d'úter.

Finalment, i pel que fa a l'ús de la mascareta, Darias no ha vaticinat cap data per retirar un dels objectes que ha esdevingut clau en la lluita contra la pandèmia de la covid-19, però sí ha augurat que és molt probable que, almenys, es mantingui «mentre hi hagi virus de la grip o d'altres de tardor».

tracking