Diari Més

Sanitat estudia donar la tercera dosi a persones de 65 a 69 quan acabi de revacunar als majors de 70 anys

Implicarà, en alguns casos, la combinació de vacunes

Imatge de les quatre vacunes disponibles en un punt de vacunació massiva.

vacunes, coronavirus, covid-19, pandèmia, virus, AstraZeneca, Moderna, Pfizer, JanssenEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després dels majors de 70 anys, les persones que tenen entre 65 i 69 són les millor situades per a rebre una tercera dosi de la vacuna contra la covid, tal com avança 20 Minutos. La possibilitat d'administrar una dosi de record a aquest grup d'edat es va plantejar aquest dimarts en la Comissió de Salut Pública, encara que de moment no s'ha tancat un acord.

Sí que es va determinar que a finals d'octubre es començarà a posar una tercera dosi a tota la població a partir de 70, i els directors generals de Salut Pública es van emplaçar a continuar estudiant la possibilitat de continuar després amb aquells qui tenen de 65 anys cap amunt.

Segons apunten diverses fonts coneixedores de la trobada, la població d'entre 65 i 69 anys està ja en la picota de la revacunació contra la covid, de manera que s'aconseguiria la mateixa frontera per edat que es té en compte en la vacunació contra la grip estacional, que es recomana a la població general a partir de 65 anys, a més de persones amb determinades patologies, personal sanitari o dones embarassada.

Per això, els directors generals de Salut Pública del Ministeri i de les comunitats es van emplaçar a continuar estudiant l'evidència científica sobre la conveniència de posar una dosi de record a un nou col·lectiu de població sana i al qual, encara que pròxim als 70 anys, reconeixen un perfil diferent al dels septuagenaris.

A més, segons apunten fonts autonòmiques, caldrà tenir en compte que la revacunació a la població entre 65 i 69 implicarà en alguns casos la combinació de vacunes, atès que en aquesta franja d'edat és en la qual en el seu moment es va administrar AstraZeneca en les dues dosis. En aquest cas, ocorreria alguna cosa el que ja està previst per a la població entre 70 i 79 anys, part de la qual es va vacunar amb Janssen i ara la tercera dosi serà de Pfizer o Moderna, segons el que es va acordar aquest dimarts, amb el vot en contra de la Comunitat de Madrid, perquè no ho considera «urgent», i de Galícia, pels seus dubtes sobre com compaginar-ho amb la vacunació contra la grip.

En el Ministeri de Sanitat recorden que en el procés de revacunació contra la covid se seguirà el principi que ha dominat la primera fase de la vacunació, és a dir, que l'edat és un factor de vulnerabilitat i que les decisions que es prenguin per a posar terceres dosis el tindran en compte.

tracking