Diari Més

Política

El Congrés dels Diputats votarà aquest dimarts deixar de considerar com a 'coses' els animals

Permetrà deixar de considerar-los «béns immobles» susceptibles de formar part de les herències

Imatge d'un gos bevent aigua d'una font.

animals, gos, calor, macotesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats tramitarà demà, dimarts, la Proposició de Llei de modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la llei d'Enjudiciament Civil sobre el règim jurídic dels animals, amb l'objectiu que «deixin de ser considerats coses» definitivament.

La Comissió de Justícia, amb competència legislativa plena, aprovarà previsiblement aquesta proposta que permetrà deixar de considerar-los «béns immobles» susceptibles de formar part de les herències, embargaments o tractes de divorci, especialment en el cas de les mascotes.

La modificació també aspira a impedir que s'estengui la hipoteca en el cas d'animals que habitin una finca dedicada a explotació ramadera, industrial o d'esbarjo.

Els grups Socialista i Confederal d'Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en comú són els autors d'aquesta iniciativa que busca «deixar de cosificar als animals» i substituir la seva consideració de «coses» per la de «éssers vius dotats de sensibilitat».

El mes d'abril passat el Congrés va abordar l'inici de la tramitació d'aquesta proposició de Llei, que va ser secundada per totes les formacions, excepte Vox, després que una iniciativa similar no pogués tirar endavant en 2017 pel final de la legislatura i la consegüent convocatòria electoral.

tracking