Diari Més

Alimentació

Retiren tres lots de gaspatxo Alvalle contaminats amb òxid d'etilè

Els ingredients que s'han vist afectats han estat el pebre blanc i la cayena  

Envasos de gaspatxo Alvalle.

Retiren tres lots de gaspatxo Alvalle contaminats amb òxid d'etilèOCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres, FACUA ha informat que s'han retirat del mercat tres lots de gaspatxo de marca Alvalle per contenir òxid d'etilè. La crisi per aquesta substància s'amplia quan fa poques setmanes ja van haver de retirar també unes barretes de Decathlon o productes de Mars i Nestlé.

Els lots que s'han retirat són el L5243 del Gaspatxo amb remolatxa i el L1236 i el L1244 de Gazapacho Gurmet. Els tres tenen data de caducitat de novembre de 2021.

Els controls de la companyia han detectat una quantitat superior d'òxid d'etilè a la qual legalment està autoritzada per a consum. Els ingredients que s'han vist afectats han estat el pebre blanc i la cayena.

Encara que ja s'han retirat de la venda aquests productes, se sol·licita als consumidors que se cerciorin que no en tenen cap a casa amb aquestes característiques.

En el cas en aquest cas, hauran de posar-se en contacte amb l'empresa per a alertar de la seva existència mitjançant el telèfon 900 164 164, del correu contacta@pepsico.com o la seva pàgina web.

Des de la dècada dels 90, l'òxid d'etilè està prohibit a la Unió Europea a l'ésser un plaguicida considerat com una substància mutagenética, tòxica i carcinogénica.

Tant FACUA com l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) han alertat de la presència d'òxid d'etilè en aquests lots, assegurant que podria perjudicar la salut dels treballadors que fabriquen aquests productes.

A més, FACUA ha criticat que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) no hagi publicat llistes actualitzades de productes afectats en aquest sentit des de fa mesos.

tracking