Diari Més

Successos

Entra en erupció el volcà de La Palma

La Cumbre Vieja de la Palma és un dels complexos volcànics més actius de Canàries  

Entra en erupció el volcà de La Palma

Entra en erupció el volcà de La PalmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una erupció volcànica ha començat aquesta tarda de diumenge en la Cumbre Vieja de la Palma, en la zona de les Manchas, després de més d'una setmana en la qual s'han acumulat milers de sismes en la zona.

En la zona, pròxima a les Manchas, s'aprecia ja una enorme columna de materials volcànics, segons ha pogut presenciar Efe.

El punt concret on ha esclatat el volcà no està poblat, segons ha confirmat el president de Canàries, Ángel Víctor Torres.

La Cumbre Vieja de la Palma és un dels complexos volcànics més actius de Canàries. En ella s'han produït dos de les tres últimes erupcions registrades a les illes, el volcà Sant Joan (1949) i el Teneguía (1971).

El Instituto Geográfico Nacional y el Instituto Volcanológico de Canàries venien registrant des de l'11 de setembre una important acumulació de milers de petits terratrèmols a l'entorn de la Cumbre Vieja, amb focus que van començar a més 20 quilòmetres de profunditat, però que van anar ascendint progressivament fins a la superfície.

Des de començaments de la setmana, l'illa es trobava en semàfor groc per risc volcànic en aquesta zona (nivell 2 de 4).

Aquest mateix matí, les autoritats van començar a evacuar els veïns amb problemes de mobilitat en les localitats dels municipis de El Paso, Los Llanos de Aridane, Villa de Mazo i Fuencaliente.

Des que hi ha registres històrics -des de la conquesta de Canàries del segle XV-, les La Palma ha estat escenari de set de les 16 erupcions volcàniques que ha viscut l'arxipèlag.

tracking