Diari Més

Política

Sánchez acusa Casado de «cridar i crispar» per no reconèixer «èxits» com el 70% de vacunació o la recuperació econòmica

El president espanyol diu que quan governa la dreta les sortides de les crisis són «lentes, injustes i amb corrupció»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el líder del PP, Pablo Casado, de només «cridar i crispar» per no reconèixer «èxits» com el 70% de vacunació a Espanya o l'inici de la recuperació econòmica. «Aquells que van negar que s'aconseguiria el 70% de vacunació, són els que ara també neguen la recuperació econòmica. L'oposició de la dreta es va equivocar llavors i s'equivoca ara», ha etzibat Sánchez aquest dissabte en un acte del PSOE a Jaén. «Què els hi passa que no poden celebrar les bones notícies per a Espanya? Triomfalisme zero, però orgull per Espanya tot», ha continuat el president del govern espanyol, que ha assegurat també que quan governa la dreta «les recuperacions són lentes, injustes i plenes de corrupció».

«En canvi, quan governem nosaltres les recuperacions són ràpides, justes i gestionem els serveis públics amb exemplaritat. Que és el que Espanya ara necessita», ha reblat el president espanyol, que ha estat acompanyat pel president del País Valencià, Ximo Puig, la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, i el secretari general del PSOE-A i alcalde de Sevilla, Juan Espadas. Sánchez ha aprofitat l'ocasió també per carregar contra el govern andalús –en mans del PP- i les seves crítiques al govern central per la manca d'ajudes directes. «Vull recordar al senyor Moreno que dels 1.000 milions d'euros entregats a la Junta d'Andalusia, només n'ha executat 50. S'ha de ser més rigorós i seriós», ha sentenciat el president espanyol.

«El govern d'Espanya compleix i farà que Espanya avanci i superi la pandèmia», ha reiterat Sánchez, que ha abundat en les diferències entre la sortida de la crisi del 2008 i l'actual. «A on hi va haver retallades, ara hi ha defensa dels serveis públics. A on hi va haver corrupció, avui hi ha exemplaritat. I a on hi va haver devaluació dels salaris, avui hi ha un govern compromès amb el Salari Mínim Interprofessional i el seu augment», ha enumerat el president del govern espanyol. «Fa una dècada hi va haver un govern que no va lluitar a Europa per defensar posicions de justícia social, i avui hi ha un govern que ha aconseguit 140.000 MEUR per abordar la recuperació econòmica i la modernització del nostre país», ha conclòs Sánchez.

tracking