Diari Més

La cinquena ona segueix a controlada després d'una millora generalitzada en tot l'Estat

La vacunació continua a bon ritme en l'àmbit nacional

Compradors i vianants al carrer Llovera, un dels principals eixos comercials de Reus.

Reus, mascareta, veïns, ciutadans, carrer Llovera, comerç, pandèmia, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xifres difoses aquest dissabte per comunitats autònomes mostren una millora generalitzada en els indicadors epidèmics en pràcticament totes les regions, la qual cosa demostra que la cinquena ona continua caient, també perquè la vacunació, excepte petites excepcions, segueix a bon ritme.

A Catalunya, per exemple, tots els indicadors continuen descendint i ja se situen en registres previs a l'inici de la cinquena ona.

Els hospitals, que són els últims a registrar el descens de l'ona, continuen reduint ingressats: aquest dissabte tenen 936 pacients, 50 menys que ahir, dels quals 324 estan en l'UCI, dotze menys que la vespra, la xifra de crítics més baixa des del 18 de juliol.

La mortalitat, que també és dels indicadors que triga més a millorar en l'ona d'una pandèmia, ja és menor que en setmanes anteriors, El risc de rebrot (EPG)continua descendint i és de 128 punts, la velocitat de propagació del virus es manté baixa, 0,77, i la incidència acumulada a 7 dies continua també reduint-se i avui és de 70 casos.

Galícia continua vencent el virus i confirma el descens de contagis en aquesta cinquena ona, en situar-se la incidència acumulada en 217,93 casos per cada cent mil habitants a 14 dies, amb una caiguda de 21,6 punts en un sol dia, i una baixada en els contagis fins a aconseguir els 317.

La incidència segueix a Andalusia amb un descens continuat i se situa aquest dissabte en 176,30 casos per cada cent mil habitants, mentre que en l'últim dia s'han registrat catorze morts per la malaltia i s'han diagnosticat 895 nous contagis.

Als hospitals andalusos hi ha 854 pacients ingressats amb covid-19 (37 menys que ahir), dels quals 189 estan en les UCI.

A Madrid, en canvi, encara que aquest dissabte s'ha notificat un nou descens tant dels contagis (921 nous casos enfront dels 1.004 d'ahir) com de la pressió hospitalària, no obstant això, les morts s'han duplicat passant de 8 el divendres als 19 d'avui.

També cau la pressió hospitalària, amb 904 pacients ingressats en planta (80 menys que ahir) i 299 en UCI (9 menys).

La taxa de positivitat a Euskadi ha descendit per sota del 6%, fins al 5,8% en registrar-se 309 positius (37 menys que en la vespra) i també ha millorat la pressió hospitalària amb una baixada dels nous ingressos en planta (el divendres van ingressar 31 persones, que són 9 menys que el dijous) i de l'ocupació de lesucis(actualment hi ha 69 malalts, 2 menys que en la vespra).

Extremadura ha notificat tres morts en l'última jornada, en la qual ha registrat 145 casos positius -46 menys que aquest passat divendres- i un acusat descens de la incidència acumulada als catorze dies, que ha baixat en 31 punts, encara que supera encara els 350 casos per cent mil habitants.

Als hospitals extremenys s'han produït 19 ingressos nous i s'han donat 25 altes hospitalàries, la qual cosa suposa un total de 113 persones hospitalitzades -sis menys que ahir-, de les que 14 estan en UCI, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

Cantàbria ha notificat 74 contagis nous, una desena menys que ahir, amb un descens en la incidència acumulada de nivell molt alt a alt, i també en l'ocupació de la vigilància intensiva, que ha passat d'11 ingressats a 8 en un dia.

Les autoritats sanitàries de Castella i Lleó han informat aquest dissabte de la defunció de cinc persones i del contagi d'altres 246 percoviddurant les últimes vint-i-quatre hores en aquesta comunitat autònoma.

Aragó ha reportat 154 contagis, 35 menys que un dia abans i 32 menys que el mateix dia de la setmana passada, i cap mort; Murcia ha notificat 132 nous positius i cinc morts; i a Navarra, els casos de coronavirus han experimentat un important descens durant la jornada d'ahir (62 nous positius, 49 menys que el dijous), en la qual va morir un home de 82 anys.

En l'arxipèlag balear s'han diagnosticat 113 casos en les últimes 24 hores, en les quals el nombre de malalts hospitalitzats s'ha reduït de 204 a 180, la qual cosa representa una baixada del 11,7%, encara que l'ocupació de les UCI se situa en un 17,6%, amb 60 malalts greus ingressats, 4 més que en la vespra.

I a Canàries, la Conselleria de Sanitat ha notificat dues defuncions i 131 nous contagis, 48 menys respecte al dissabte passat.

El bon ritme de vacunació

La vacunació a Catalunya segueix sense recuperar el ritme previ a l'aturada d'agost, amb 1,7 milions de dosis esperant en la nevera al fet que arribi un braç que punxar, i la cobertura amb pauta completa en tota comunitat ja s'acosta al 70% (68,5%, en concret), mentre que el 72,4% té la primera dosi.

Dades molt semblants arriben des de Madrid, on el 68,9% de la població general de la regió ha rebut la pauta completa de vacunació, un percentatge que s'eleva al 79,6% en el cas de la població diana.

El 73,6% dels andalusos tenen posada la vacuna completa, és a dir 6.232.342 persones, un percentatge que s'eleva al 83,6% si només es compten els majors de 12 anys; i a Balears són ja 793.582 els ciutadans que tenen la pauta completa (al 76,68% de la població diana).

tracking