Diari Més

Salut

Detectats dos nous casos del virus del Nil a la província de Sevilla

El passat 20 d'agost el virus del Nil es va cobrar la primera víctima mortal d'enguany

Imatge d'arxiu d'un mosquit.

Es detecta el virus del Nil Occidental en mosquits a RiudomsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha informat avui que s'han detectat dos casos del virus del Nil a la província de Sevilla, un a Bollullos de la Mitación, que es troba ingressat a l'UCI en un hospital de Sòria, i un altre a Puebla del Río, que es troba al Virgen del Rocío.

El primer dels casos ha estat confirmat pel Centre Nacional de Microbiologia i el segon pel laboratori de referència a Granada, ha informat la Conselleria en comunicat, en el qual assenyala que s'ha adonat d'aquests dos casos al Sistema de Vigilància Epidemiològica.

En conèixer-se el resultat de les proves s'han activat tots els protocols, així com les mesures de salut pública previstes en aquests.

El passat 20 d'agost el virus del Nil es va cobrar la primera víctima mortal d'enguany, una veïna septuagnearia de la localitat sevillana de Coria del Río.

Segons està establert en el Programa de Vigilància i Control Integral de Vectors de la Febre del Nil Occidental (FNA), Salut i Famílies ha convocat per dimarts que ve al Comitè de Direcció.

La Conselleria de Salut recorda que s'han realitzat diverses actuacions després de la declaració del brot del passat 2020, entre elles la creació d'un grup d'experts en el control de mosquits comptant amb personal del CSIC, el servei de control mosquits de la Diputació de Huelva, la Universitat de Còrdova i tècnics de la Junta d'Andalusia dels organismes implicats (sanitat animal i control fauna silvestre).

Es va elaborar el Programa de Vigilància i Control Integrat de Vectors de la Febre del Nil Occidental que parteix de l'elaboració d'un mapa de risc, en el qual se superposen diferents capes, com a existència de zones aiguamolls, règim de pluges, règim de temperatures, i detecció de mosquits culex i de virus en anteriors temporades.

En aquest programa s'estableix la necessitat que cada municipi amb nivell de risc 2 o superior, ha de realitzar un Pla Municipal de control i vigilància, per això es va notificar individualment a cadascun d'ells aquesta necessitat, enviant el programa que estableix els punts que han de tenir-se en compte en la seva elaboració i execució, sent posteriorment avaluats pels tècnics de les delegacions territorials.

També s'ha treballat en coordinació amb els tècnics de Sanitat Animal, per a incrementar els punts de mostreig d'equins i situar-los estratègicament en les àrees de risc i està treballant per a finalitzar la implantació d'una vigilància entomològica autonòmica, que permeti detectar la circulació de mosquits del gènere culex, el possible augment i la circulació del virus en ells.

tracking