Diari Més

Dents de serra en les dades de diverses CCAA amb la cinquena ona encara activa

Les dades epidèmiques continuen millorant a Catalunya i els ingressos hospitalaris es mantenen estables  

Dos adolescents al punt de vacunació de Tàrrega.

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys: «No trobo cap motiu per dir que no»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'evolució de la pandèmia de la covid-19 mostra aquest diumenge unes dents de serra en les dades epidèmiques de pràcticament totes les comunitats, amb indicadors a la baixa, uns altres a l'alça o que no acaben de descendir definitivament, la qual cosa demostra que la cinquena ona continua activa i encara no està doblegada.

Les dades epidèmiques continuen millorant a Catalunya i els ingressos hospitalaris es mantenen estables, i s'han registrat set morts en les últimes 24 hores enfront dels 31 del divendres.

Als hospitals catalans hi ha avui 1.373 pacients, quatre més que ahir, dels que 466 estan en l'UCI (nou menys), i la incidència acumulada a 7 dies per cada 100.000 habitants descendeix a poc a poc i s'ha situat en 126 casos, set menys que ahir, mentre que a 14 dies és de 305 casos, 17 menys que la vespra.

A Múrcia ahir es van comptar quatre morts i 186 nous contagis, encara que la taxa d'incidència a set dies va baixar set punts, amb 151,40 casos per 100.000 habitants.

Alguns indicadors pugen a Cantàbria, amb un increment de sis persones als hospitals (87 en total) i una més en l'UCI (17), amb una incidència acumulada a 14 dies que ha tornat a sobrepassar els 400 casos.

No obstant això, s'ha produït un descens de nous contagis, que ahir van ser 121, tretze menys que el divendres. En les últimes hores es van produir a Cantàbria dues defuncions.

El mateix nombre de morts s'han registrat a Castella i Lleó, mentre que els contagis notificats han caigut a 310, 32% menys que dissabte passat, quan van ser 456.

Dos morts s'han reportat també a Navarra, on la xifra de nous casos diaris va marcar ahir dissabte un evident descens fins a quedar en cent (155 el divendres). Es redueixen de 93 a 88 els pacients hospitalitzats, encara que va haver-hi dos nous ingressos, i en les UCI hi ha 30 persones enfront de les 28 d'ahir.

Al País Basc la dada negativa és que en les UCI hi ha 80 persones (7 més en 24 hores), la qual cosa suposa un nou rècord en aquesta cinquena ona i un número que no es veia des de principis de juny. No obstant això, ahir van ingressar en les plantes dels hospitals bascos 31 persones, 13 menys que la vespra el que suposa una de les dades més baixes de tot el mes.

Els 560 contagis detectats el dissabte a Galícia suposen un descens de 150 positius enfront del divendres. D'igual forma, segueix el descens de casos actius, però la pressió hospitalària es manté gairebé en els mateixos nivells, amb 310 pacients, un més.

Els contagis també es redueixen a Balears, on en les últimes hores hi ha hagut 178 (106 menys que aquest dissabte). L'ocupació de les UCI baixa al 21,9%, tres dècimes menys, en planta hi ha 216 persones (3 menys) i no s'ha registrat cap decés.

Tampoc s'ha registrat cap nova defunció a Aragó, on descendeix en 23 el nombre de contagis des d'ahir, per a situar-se en 221, amb una incidència a catorze dies en progressiva disminució, 31 punts menys que la jornada prèvia.

La Rioja ha registrat aquest diumenge un descens de 66 casos actius per a situar-se en 936; a Extremadura hi ha hagut 364 positius, 135 menys que ahir, en una jornada amb dues noves morts, i 15 nous ingressos hospitalaris, que eleven a 142 el total; i Canàries ha reportat 184 nous casos en les últimes hores, en les quals s'han produït quatre defuncions.

Prossegueixen les vacunacions

Catalunya ha superat ja els deu milions de vacunats, d'ells, 5.598.424 han rebut la primera dosi, 4.423.827 la segona dosi i 5.009.562 tenen la pauta completa.

A Andalusia s'han administrat ja 11.552.786 dosi de vacunes, la qual cosa suposa que el 67,1% de la població ha acabat ja el procés i el 76,1% compten amb, almenys, una dosi.

La població diana, des dels dotze anys, a Balears ha completat la seva vacunació en un 71,8% i el 78,1% ja ha rebut la primera dosi.

El 79,5 de la població extremenya a partir de dotze anys té la pauta completa i el 90% ha rebut almenys una dosi, segons el conseller de Sanitat i Serveis Socials, José María Vergeles.

El procés d'immunització a Navarra va suposar la van administrar ahir de 2.697 dosi de vacunes, amb el que 446.263 tenen la pauta completa.

Aglomeracions de cap de setmana

La passada nit, unes 5.500 persones van haver de ser desallotjades pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana en diversos punts de Barcelona especialment en places i carrers del barri de Gràcia amb motiu de la festa major, i a la platja de Sant Miquel.

A Astúries, la Guàrdia Civil ha denunciat aquesta matinada a 75 persones per infringir les restriccions a l'oci nocturn i ha dissolt diversos botellons i aglomeracions en els quals participaven més de mil persones.

La Policia foral de Navarra ha intervingut aquest cap de setmana en 13 botellons en diferents localitats i en les últims dues setmanes ha interposat 169 denúncies per infraccions contra la normativa especial adoptada per a frenar els contagis de covid-19.

tracking