Diari Més

Carolina Darias veu «raonable» la solució per a la 2a dosi de AstraZeneca

La ministra de Sanitat accepta la decisió del Comité de Bioética sobre la segona dosi

Imatge d'arxiu de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina DariasACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, CarolinaDarias, ha qualificat de «raonablement satisfactòria» la decisió del Comitè de Bioètica que permet que els menors de 60 anys que van ser inoculats amb una primera dosi de la vacunaAstrazenecapuguin repetir amb ella amb la signatura d'un consentiment, encara que es recomana la segona dePfizer.

Aquesta va ser la proposta que la ministra va plantejar al Comitè de Bioètica, com es va acordar en el Consell Interterritorial de Salut.

Per aDarias, l'informe del Comitè de Bioètica és una resposta «raonable i bastant satisfactòria», en anar « de la mà de la seguretat», de manera que «aquestes persones menors de 60 anys que prefereixin ser punxades ambAstraZenecai no ambPfizer», puguin decidir-se per repetir amb la signatura del consentiment.

La campanya de vacunació «és una estratègia viva i dinàmica que s'ha anat adaptant a la situació», i les comunitats autònomes «tenen capacitat i la fortalesa del Sistema Nacional de Salut està acreditada», ha declarat.

Espanya és un dels països que «lidera les inoculacions a Europa» gràcies al SNS que ho farà «tan bé o millor que fins ara» durant les pròximes setmanes, ha agregat.

CarolinaDariasha assegurat que la vacunació «va fantàsticament» i que l'informe d'ahir registra una Incidència Acumulada a 14 dies de 135 casos per cada 100.000 habitants i a 7 dies per sota de 60.

Hi ha «marge per a continuar baixant, però seguim en el camí adequat», el del «descens lent però consolidat», amb la vacunació com a «punt d'inflexió».

Ha anomenat novament a la precaució, per a «continuar atenent la cultura de la cura», perquè encara que «anem bé, depèn de nosaltres mateixos anar molt bé».

Ja són «més de 16 milions de persones les que a Espanya han rebut almenys una dosi, una de cada tres, més del 34%», ha dit.

A més, ha recordat que «7,8 milions de persones ja han completat la pauta» i estan immunitzades.

Això suposa que el 93% de les persones majors de 60 anys ja ha rebut almenys una dosi, i que «estem complint objectius amb la vacunació».

El primer d'aquests objectius era «protegir els més vulnerables, com (els de) les residències» però l'objectiu final i el repte és «arribar a zero morts», ha dit la ministra.

tracking