Diari Més

Eleccions a la Comunitat de Madrid

Detingudes activistes de Femen que es manifestaven on havia de votar Monasterio, de Vox

Les activistes, segons la policia, impedien «el normal funcionament de les votacions»

Imatge de les activistes protestant davant el col·legi electoral.

Detingudes activistes de Femen que es manifestaven on havia de votar Monasterio, de VoxEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a cinc activistes de Femen en acudir a protestar amb el tors descobert al col·legi electoral on minuts després anava a votar la candidata de Vox a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio.

L'incident ha ocorregut a les 9.50 hores a les portes del col·legi de la capital San Agustín, on s'esperava que a les deu del matí exercís el seu dret a vot Monestir.

Segons han assenyalat a Efe fonts policials, cinc de les activistes han estat detingudes per resistència i desobediència greu en el col·legi electoral, on es manifestaven «seminues alterant el normal funcionament de les votacions».

Les mateixes fonts han indicat que les detingudes eren espanyoles d'entre 25 i 31 anys.

Les activistes, amb el tors descobert i pintades amb lemes contra el feixisme, han intentat passar el cordó policial però han estat retingudes pels agents de la Policia Nacional.

Aquestes dones han llançat diversos papers de color groc a l'aire amb el text: «Als feixistes, ni un pas més. Femen contra el feixisme polític i institucional».

Monasterio i el seu marit, el diputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros, han recollit tots els papers que havien tirat les activistes i els han dipositat en una paperera pròxima.

Poc després, sense cap incident, la candidata de Vox ha entrat al col·legi electoral envoltada d'un gran dispositiu de seguretat, mentre les activistes estaven retingudes a l'interior del col·legi.

Aquest és el primer altercat de la jornada electoral per a la Presidència de la Comunitat de Madrid, on un total de 5.112.658 persones estan cridades a votar.

No és la primera vegada que aquest col·lectiu protesta contra Vox; el passat 30 d'abril quatre activistes, amb el tors descobert, van portar una pancarta en la seu del partit al carrer Bambú sota el lema: «No Passaran. El feixisme vol conquistar Madrid. Madrid serà la tomba del feixisme».

La policia ha detingut a cinc manifestants.

Detingudes activistes de Femen que es manifestaven on havia de votar Monasterio, de VoxEfe

tracking