Diari Més

Meteorologia

El temporal Filomena causa tres morts a Màlaga i Madrid

Barajas es manté tancat i 1.500 persones han hagut de ser rescatades o auxiliades per la Guàrdia Civil

El ministre de Transports José Luís Ábalos durant una atenció als mitjans a Brussel·les

Ábalos defensa Simón: «Ha assumit una gran responsabilitat, qualsevol altre no hagués aguantat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal Filomena ha deixat dos morts a Mijas, Màlaga, on un home i una dona han mort en ser arrossegats amb el cotxe en què viatjaven per l'aigua quan es disposaven a travessar el riu Fuengirola, i a Zarzalejo (Madrid), on un veí ha trobat el cos sense vida d'un home sota la neu. Segons el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, es tracta d'un temporal sense precedents en els darrers 50 anys.

A la Comunitat de Madrid s'han atès 1.500 persones que han quedat atrapades als seus vehicles. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha evitat donar terminis per restablir els serveis d'Adif, Renfe i l'aeroport de Barajas i ho ha condicionat a l'evolució de la situació meteorològica.

A Màlaga, el cadàver de la passatgera ha estat localitzat aquest dissabte a la matinada i el de l'altre passatger s'ha trobat aquest dissabte cap a dos quarts d'onze del matí, a uns 300 metres d'on es va produir l'accident.

A causa del temporal l'aeroport de Barajas es manté tancat i s'ha desviat part del trànsit aeri cap a Barcelona. Segons ha detallat aquest migdia el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, fins aquest matí havien aterrat vuit vols procedents de Barajas.

Ábalos ha detallat que fins a les cinc de la matinada s'ha mantingut l'esperança de poder reobrir almenys una pista però la intensa nevada ho ha acabat impedint. Ara, s'intentarà poder habilitar-la aquesta nit però també ho ha condicionat a la situació meteorològica i a altres elements, com la visibilitat. «Una pista no és una carretera, exigeix altres condicions», ha dit el ministre en una roda de premsa des de la delegació del govern a la Comunitat de Madrid.

tracking