Diari Més

Successos

Un regidor de Ponferrada acusat de violència masclista reununcia a l'acta

La seva dona està ingressada a l'hospital des del passat dijous

El regidor de Ponferrada

Un regidor de Ponferrada acusat de violència masclista reununcia a l'actaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de l'Ajuntament de Ponferrada (Lleó) Pedro Muñoz, per al qual s'ha decretat presó per un suposat delicte de violència masclista, ha anunciat la renúncia al seu lloc en la Corporació de la capital del Bierzo així com a la Presidència del seu partit, Coalición por el Bierzo (CxB).

El motiu d'aquestes renúncies és que Muñoz pretén que la seva situació processal no interfereixi en els assumptes públics ni en el devenir de la formació política que presideix, segons ha anunciat la lletrada que l'assisteix.

Davant aquesta decisió, la direcció de CxB ha destacat la «dedicació» de Muñoz cap a aquesta formació política, la seva «entrega» en aquells càrrecs públics en els quals l'ha representat i la seva «responsabilitat» per la decisió adoptada.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Ponferrada, amb competències en violència sobre la dona, ha ordenat la tarda d'aquest dimarts l'ingrés a la presó comunicada i sense fiança per a Muñoz per suposats maltractaments comesos contra la seva dona, que es troba hospitalitzada en estat greu des de dijous passat.

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha informat que el regidor està investigat en una causa oberta per temptativa d'homicidi i maltractaments habituals en l'àmbit familiar.

Muñoz va ser detingut ahir a la nit per la Guàrdia Civil acusat d'un delicte de violència masclista després que la seva dona ingressés dijous passat en estat greu en el Complex Assistencial Universitari de Lleó.

En el marc de la recerca oberta per a determinar la causa de les lesions que pateix la dona, la Guàrdia Civil va prendre declaració ahir a la nit a Muñoz, qui va explicar que la seva esposa havia sofert una caiguda en una casa de Toreno (Lleó) on es trobaven passant el confinament imposat pel coronavirus.

Encara que el regidor va assegurar que es va tractar d'un accident, les recerques van desembocar en la seva detenció davant algunes qüestions que poden posar en dubte la seva versió dels fets i apunten a una agressió, segons fonts de la recerca.

Després de la detenció de l'edil, l'alcalde de Ponferrada, Olegario Ramón, ha apartat a Muñoz de les seves responsabilitats al capdavant de la Regidoria Delegada per al Projecte de Lluita contra la Solitud no Desitjada i de la junta de govern municipal fins que s'aclareixi de manera oficial la seva situació jurídica.

tracking