Diari Més

Tarragona és la cinquena província menys immunitzada contra el coronavirus

Els tarragonins que han tingut contacte amb la malaltia representen l'1,6%, mentre que a nivell espanyol la xifra puja fins el 5%

Un dels instants en què la pacient ingressada a la UCI parla per videotrucada amb la seva família.

L'Hospital Joan XXIII mostra com intenten mantenir el contacte entre pacients i familiarsDavid Oliete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents a la província de Tarragona que han tingut contacte amb el coronavirus des que va començar la pandèmia només representen l'1,6% de la població, segons les dades preliminars de l'estudi de seroprevalença que han emprès el Ministeri de Sanitat i l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII). Això significa que és la cinquena província de tot el país que està menys immunitzada contra la COVID-19. Per davant, només té Ceuta, Las Palmas, Múrcia i Huelva.

Els primers resultats mostren que el 5% dels espanyols ha estat en contacte amb el virus causant de la covid-19, sense diferències apreciables per edat ni per sexe, però sí geogràfiques: les taxes arriben al 14,2% a Sòria, al 13,5% a Conca, al 12,6% a Àvila, a l'11,6% a Albacete i a l'11,3% a Madrid.

En canvi, hi ha diverses províncies per sota del 2%, a banda de la tarragonina: Las Palmas (1,4%), Múrcia (1,4%), Huelva (1,5%), Cadis (1,7 %), Almeria (1,8%), La Corunya (1,8%) i Astúries (1,8%), dades a les quals se sumen a les de Ceuta (1,1%) i Melilla (1,9% ).

Així es desprèn de la primera onada del macroestudi que va arrencar el passat 27 d'abril a més de 36.000 llars per mesurar el nivell d'immunitat dels espanyols davant el virus i que han presentat els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i Ciència, Pedro Duque.

tracking