Diari Més

Sanitat xifra en 26.672 el nombre de professionals sanitaris infectats per coronavirus

Simón diu que la gravetat de la malaltia és menor que en la resta de la població

Fernando Simón en una imatge d'arxiu

Simón alerta que les UCI de sis comunitats estan al límit i n'hi ha tres que s'hi apropen ràpidamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 26.672 professionals sanitaris s'han contagiat pelcoronavirusdes de l'inici de la pandèmia, la qual cosa suposa el 15,4% del total de casos confirmats fins avui, si bé la gravetat de la malaltia ha estat menor en aquest col·lectiu que en la resta de la població.

Així ho ha assegurat aquest dimarts el director del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en la roda de premsa després de la reunió del Comitè Tècnic delCoronavirusa la qual s'ha incorporat després d'haver superat ell mateix la malaltia.

Segons l'epidemiòleg, el número de personal sanitari contagiat es deu al seu alt grau d'exposició, i encara que a alguns els ha costat la vida, la veritat és que la gravetat de la malaltia és menor que en la resta de la població.

Varis són els factors que podrien explicar-ho, com que la seva edat mitjana és menor o que tenen accés al tractament de suport de manera més precoç; de fet, s'està estudiant quins podrien ser les causes.

Amb tot, l'epidemiòleg ha precisat que malgrat la xifra, que ascendeix a 26.672, aquesta és des de l'inici de la crisi i «una grandíssima part» d'ells ja ha tornat al treball.

tracking