Diari Més

Illa: «No estem en condicions de dir què farem el 26 d'abril»

El ministre de Sanitat ha dit que l'Executiu encara no ha pres una decisió sobre l'ús de les màscares per part de la ciutadania

La portaveu del congrés, Maria Jesús Montero i el ministre de Sanitat.

Illa, sobre les mesures davant del coronavirus: «Estem treballant per no arribar a l'escenari d'Itàlia»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que encara hi ha molts elements desconeguts sobre com evolucionarà la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ha dit no estar en condicions de dir què farà l'Executiu el 26 d'abril, quan conclogui la pròrroga addicional de l'estat d'alarma.

«El Govern necessàriament ha de preveure escenaris futurs i pensar que amb seguretat hi haurà un moment que haurem d'anar a una etapa de transició, això es produirà amb seguretat, tant de bo sigui el 26 d'abril, no ho podem dir avui, pot ser que sigui una mica més tard, ja ho veurem», ha dit el ministre en una roda de premsa.

Illa, que ha comparegut al costat de la vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics,NadiaCalviño, ha afirmat que en funció de com evolucioni l'epidèmia, de les dades, de l'evidència científica i de les projeccions dels experts, el Govern prendrà les decisions a cada moment.

«Sempre hem dit que aquesta és una crisi dinàmica, hi ha molts elements encara desconeguts d'aquesta malaltia i de com evolucionarà l'epidèmia i, per tant, no estem avui en condicions de dir què farem el 26 d'abril», ha subratllat el titular de Sanitat.

Ha recordat que Espanya encara està en una etapa «complicada» a pesar que les dades són «molt millors» que abans, però cal esperar a l'evolució de la pandèmia en els pròxims15dies i el Govern en funció d'això prendrà «les decisions oportunes».

Sobre la possibilitat que es permeti sortir al carrer als nens, una qüestió que, ha reconegut, desperta molt interès entre la ciutadania, el ministre ha reiterat que «està en estudi», però que el Govern ha d'actuar «amb moltíssima cautela» i no s'ha pres encara cap decisió sobre aquest tema.

Tampoc, ha dit, l'Executiu ha pres ja una decisió sobre l'ús de les màscares per part de la ciutadania.

tracking