Diari Més

El Govern llança un canal de consulta sobre el covid-19 a través de Whatsapp

Permetrà obtenir respostes immediates a les preguntes més comunes sobre la malaltia les 24 hores del dia

Imatge d'arciu d'una persona fent servir WhatsApp

El truc de WhatsApp perquè ningú vegi que estàs escrivintPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha llançat un assistent conversacional, denominatHispabot-Covid-19, a través de l'aplicació whatsapp, que servirà per a respondre amb informació oficial, durant les 24 hores del dia, a les preguntes dels ciutadans sobre el coronavirus.

Es tracta d'un canal de consulta, que utilitza la intel·ligència artificial i el llenguatge natural i que permetrà obtenir respostes immediates a les preguntes més comunes sobre elcovid-19, segons han informat aquest dimecres fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El sistema, testat amb més de 200 preguntes que es poden formular de 1.000 maneres diferents, empra informació procedent de fonts del Ministeri de Sanitat i altres organismes oficials relativa a símptomes de la malaltia, mesures de prevenció, xifres actuals, telèfons de contacte, entre altres.

Aquesta iniciativa, que se suma a l'aplicació i web d'autodiagnòstic llançada també pel Govern amb el mateix motiu, contribuirà a reduir la pressió sobre les línies d'atenció telefòniques sanitàries.

Per a aquesta eina, s'ha comptat amb la col·laboració de la Fundació ONCE, que ha ofert recomanacions que s'han integrat enHispabot-Covid19per a garantir la seva accessibilitat.

tracking