Diari Més

El Consell Escolar recomana no prolongar les classes ni els exàmens al juliol

Suggereix que les proves extraordinàries es realitzin al setembre

Imatge de l'escola pública Las Gaunas de Logronyo.

El Consell Escolar recomana no prolongar les classes ni els exàmens al juliolEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Traslladar les avaluacions extraordinàries o recuperacions a setembre, no prolongar les classes ni els exàmens al juliol i si es poguessin reprendre les classes presencials abans de juny reduir els currículums, són algunes de les recomanacions del Consell Escolar de l'Estat (CEE) davant la situació creada després de la suspensió de les classes pel coronavirus.

El Consell Escolar, que tornarà a reunir-se el pròxim 5 de maig per a avaluar la situació de l'EBAU, ha aprovat aquest document en la reunió de la Comissió Permanent de la CEE que contempla diferents escenaris, en funció del moment en el qual es puguin reprendre les classes presencials.

Amb caràcter general, suggereix que les proves extraordinàries per a tots els cursos, en cas que es considerin imprescindibles en les diferents etapes educatives, es realitzin al setembre, amb la finalitat d'aprofitar al màxim el temps d'activitat lectiva el mes de juny, sigui aquesta a distància o presencial.

Entén que no s'han de prolongar classes o avaluacions el mes de juliol, en consideració a l'esforç que s'està realitzant per a seguir el curs amb la formació no presencial i que la càrrega psicològica exigeix un temps normal de descans.

Apunta, també, en aquest sentit els inconvenients que podria suposar aquesta mesura per a la programació de les vacances i la conciliació familiar.

En el cas que es poguessin reprendre les classes presencials en algun moment abans del final de curs, adaptar les activitats lectives a les noves circumstàncies, a partir d'una reducció i condensació dels currículums en relació amb aprenentatges fonamentals i competències bàsiques.

En aquest escenari, proposa que les avaluacions estiguin basades en el grau d'adquisició per part de l'alumnat dels objectius educatius i els continguts treballats, tant a casa com en les classes represes.

L'avaluació del tercer trimestre en cadascuna de les matèries, si resulta positiva, s'entendrà, sempre que sigui possible, com a recuperació de les anteriors per a aquells alumnes que tinguessin un o dos insuficients, encara que l'avaluació final tindrà en consideració les avaluacions dels tres trimestres.

Si les classes queden finalment suspeses fins al pròxim curs, proposa que les administracions educatives disposin les mesures necessàries perquè tot l'alumnat pugui ser avaluat del tercer trimestre des del seu lloc de residència, de manera telemàtica o de qualsevol altra manera, sempre que fosimpossibleo netament desaconsellat per les autoritats sanitàries realitzar una avaluació a les aules i que no suposi en cap cas, una discriminació derivada de diferències socioeconòmiques d'accés al coneixement.

Les perspectives de final de curs davant la situació creada per la pandèmia de coronavirus seran estudiades aquest dimecres en la reunió telemàtica de la Comissió General d'Educació, entre el secretari d'Estat d'Educació,AlejandroTiana, iviceconsellersde totes les comunitats autònomes.

tracking