Diari Més

Andalusia registra 51 farmacèutics afectats i un mort per coronavirus

En el conjunt de l'Estat, ja són nou professionals d'aquest sector els que han perdut la vida

Dos agents de la policia local de Sevilla a l'entrada d'una farmàcia.

Andalusia registra 51 farmacèutics afectats i un mort per coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les farmàcies d'Andalusia registren 51 professionals ingressats o guardant quarantena per coronavirus i el primer mort a Granada, mentre 32 botigues tenen algun treballador afectat i tres s'han vist obligades a tancar, segons el Consell Andalús de Col·legis de Farmacèutics (CACOF).

En una setmana ha augmentat un 76% el nombre de professionals infectats en les farmàcies andaluses, mentre que s'ha incrementat en un 68% els casos de farmàcies amb algun professional contagiat.

En els últims dies s'ha produït també la primera defunció d'un professional de la farmàcia, concretament i un tècnic d'oficina de farmàcia de la província de Granada.

Per contra, només tresbotiguesd'Andalusia han tancat provisionalment a causade la covid-19.

Per al president del Consell Andalús de Col·legis de Farmacèutics (CACOF), AntonioMingorance, es tracta de dades preocupants i que evidencien la necessitat de mesures de protecció per als farmacèutics.

«Les mesures de protecció del Govern segueixen sense arribar, i ja són 9 els professionals de farmàcia morts a tota Espanya», ha advertitMingorance.

Ha demandat que els farmacèutics siguin considerats com a població prioritària per a la realització de test de diagnòstic, ja que «estem en primera línia i la protecció, a més de per a nosaltres, és també per als pacients», ha explicat.

Mingoranceha mostrat la seva preocupació per l'increment en el tancament de farmàcies, especialment en l'entorn rural, on a vegades és el farmacèutic «l'únic professional sanitari que queda i podria deixar en una situació complicada» a usuaris i pacients.

Nou farmacèutics morts

Nou professionals de les farmàcies han mort, 459 estan ingressats o guardant quarantena -183 més que la setmana passada- i 65 establiments s'han vist obligats a tancar per la pandèmia decoronavirus, segons les dades del registre d'afectats del Consell General de Col·legis Farmacèutics.

En un comunicat d'aquest divendres, el Consell detalla que dels nou professionals que han mort des del començament de la crisi, sis residien a Madrid, un de La Rioja, un a Granada i una farmacèutica a Ciudad Real.

Per això, insisteix en la necessitat que tots els farmacèutics i professionals de les farmàcies extremin la precaució i recorda a la població la necessitat de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i els prega que acudeixin a aquests establiments sol en els casos necessaris.

A més, el Consell reitera la seva reclamació que s'inclogui als farmacèutics entre els professionals sanitaris als quals se'ls realitza les proves de detecció de la covid-19.

tracking