Diari Més

Salut

L'Agència Espanyola del Medicament aprova un segon respirador d'emergència

Està desenvolupat per professionals de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el Clínic i la Universitat de Barcelona

Proves del ventilador d'emergència Respira a l'Hospital Germans Trias i Pujol

L'Agència Espanyola del Medicament aprova un segon respirador d'emergènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha aprovat aquest dilluns un estudi clínic amb el respirador d'emergència RESPIRA, el segon desenvolupat per professionals de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el Clínic i la Universitat de Barcelona.

Tal com han informat les institucions en un comunicat, l'autoritat sanitària ha donat el vistiplau al dispositiu de ventilació d'emergència, que ha dissenyat la companyia GAPInnova, i que començarà a usar-se ara en recerca clínica.

Es tracta d'un respirador pensat per a emprar-ho en absència d'un tradicional, que automatitza els dispositius de reanimació manual presents en els centres sanitaris i que permet monitorar en temps real les variables dels pacients de forma personalitzada.

L'aparell té una opció, a més, per a controlar de manera remota variables com la freqüència i el volum d'aire i oxigen aportats al pacient.

Inicialment, l'estudi es durà a terme a l'Hospital Clínic i en el Ca Ruti, però després s'ampliarà a altres hospitals catalans i espanyols.

L'equip de producció està preparat ja per a començar a fabricar-lo i calcula que es podran obtenir més de 100 unitats diàries i entre 700 i 1.000 setmanals.

Divendres passat l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ja va autoritzar un model de respirador d'urgència, en aquest cas dissenyat per la companyia Protofy.xyz, que l'empresa automobilística Seat ja està fabricant en la seva planta de Martorell (Barcelona).

tracking