Diari Més

Cultura reprogama els espectacles públics i fomentarà la difusió en televisió

El ministre demanarà a les televisions que agumentin l'espai dedicat a la cultura

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha mantingut una ronda de reunions amb més de 30 representanes del món de la cultura.

Cultura reprogama els espectacles públics i fomentarà la difusió en televisióEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura, José Manuel RodríguezUribes, ha traslladat al sector cultural la seva decisió de no cancel·lar, sinó ajornar i reprogramar, els espectacles dependents de Cultura, així com sol·licitar a les televisions públiques i privades que augmentin l'espai dedicat a la cultura.

Així li ho ha fet saber al llarg del dia als més de 30 representants de l'àmbit de les arts escèniques, el cinema, la música, el llibre i els representants sindicals del sector amb els quals s'ha reunit de manera telemàtica.

Una jornada que ha estat definida pel ministre com a «satisfactòria i productiva» i en la qual ha compartit la preocupació del sector, «coincidint que s'està en la fase més dura de la crisi i de moment la prioritat han de ser les mesures sanitàries».

Dins del seu àmbit de competències, el ministre ha informat de la seva decisió de no cancel·lar sinó ajornar i reprogramar les obres, concerts o actuacions programades en els espais dependents del Ministeri; així com rellançar el programa PLATEA, que suposa una xarxa de programació estable i de contractació de companyies d'arts escèniques.

Vinculat a totes les indústries culturals, però de manera específica del Llibre, el ministre s'ha compromès a posar en marxa mesures de sensibilització per a combatre la pirateria i fomentar el consum legal de continguts culturals.

Finalment, també ha avançat que demanarà a les televisions públiques i privades que «augmentin l'espai dedicat a la cultura, el cinema espanyol i europeu i a liderar la coordinació de les polítiques culturals amb les comunitats autònomes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Unió Europea en el moment de la reactivació del sector cultural».

RodríguezUribesha traslladat en nom del Govern d'Espanya l'agraïment pel seu compromís -en representació del món de la Cultura- en aquests moments «tan difícils i duros per a tots».

En aquest sentit, el titular de Cultura s'ha compromès a mantenir una taula de treball permanent amb el sector, que es reunirà amb el ministre de manera periòdica i amb les direccions generals del Ministeri de manera permanent per a conèixer a cada moment la situació que travessa la indústria cultural.

En les reunions d'aquest dilluns el ministre ha recollit també la valoració dels sectors sobre la implementació de les mesures ja aprovades pel Govern, amb relació alsERTOs, la liquiditat que aporten els avalisICOo les ajudes per cessament d'activitat i desocupació per als autònoms i les Pimes del sector cultural.

«Aquest Govern vol ajudar al sector de la Cultura», ha ditUribesals representants culturals.

Entre altres assumptes, RodríguezUribesha informat els seus entrevistats que el dimecres, 8 d'abril, participarà en una reunió informal amb els seus homòlegs europeus per a defensar que «la resposta a la crisi del coronavirus ha de ser europea».

La setmana que ve el ministre mantindrà una segona trobada amb els dirigents de les comunitats autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, perquè mantenen competències en matèria cultural, per a coordinar accions.

tracking