Diari Més

Leroy Merlin aplica un ERTO a 11.000 treballadors

Té efecte retroactiu des del 14 de març

Una botiga de Leroy Merlin

Leroy Merlin aplica un ERTO a 11.000 treballadorsLeroy Merlin

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia francesa Leroy Merlin ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afectarà 11.000 treballadors i que exclou «equips de comandaments» (compostos per prop de 1.500 persones), a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per la pandèmia del coronavirus.

Segons fonts sindicals, la companyia, que els ha presentat el ERTO després de trigar «prop de dues setmanes a prendre la decisió», ha assegurat que complementarà els sous de tots els empleats afectats.

L'aplicació de l'expedient tindrà efecte retroactiu des del 14 de març i es durà a terme fins a l'11 d'abril o fins que conclogui l'estat d'alarma.

La companyia ha dit que davant l'actual situació pel coronavirus i la perllongació de l'estat d'alarma per part del Govern han decidit adoptar «les mesures necessàries per a garantir la salut i seguretat dels seus col·laboradors i preservar la sostenibilitat econòmica dels mateixos així com la continuïtat del negoci».

Béns essencials

L'excepció de l'equip de comandaments s'ha fet per a atendre l'activitat de venda d'aquells béns que poguessin ser essencials per a clients professionals, així com la venda online i telefònica al públic general, amb les garanties necessàries de prevenció de riscos laborals.

L'«equip de comandaments», segons han assenyalat els sindicats, està compost fonamentalment pel «comitè de direcció de cada centre, principalment el director i els caps del sector, així com els caps de secció i els coordinadors PRO que s'ocupen de la venda a professionals».

tracking