Diari Més

Correos renova el contracte a 7.000 empleats tot i el coronavirus

També ha contractat 400 persones per cobrir baixes per la COVID-19

L'oficina de Correus de Tarragona registrava ahir llargues cues perquè entraven d'un en un.

Treballadors de Correos esclaten per seguir treballant «sense protecció»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Correos va renovar ahir un total de 7.000 contractes de treballadors que havien de finalitzar la seva tasca a l’empresa aquest 31 de març. En tots els casos es tractaria de contractes eventuals. Aquesta és una notícia que van acollir amb molta alegria aquelles persones que havien estat contractades de forma temporal i que, en molts casos, pensaven que amb la crisi del coronavirus i amb la baixada del volum de feina i d’hores de treball es quedarien sense feina i amb poques probabilitats de tornar-ne a trobar a causa de la situació actual. La durada dels nous contractes no té un termini fix ni uniforme per a tots els empleats renovats.

Treballadors de Correos van explicar a aquest mitjà que ahir van rebre la notificació oficial per part de l’empresa, un document en el qual detallaven aquestes renovacions de contracte. Des de l’ordre de confinament, Correos està treballant amb el personal mínim imprescindible, però això no ha impedit la renovació dels 7.000 contractes. És més, l’empresa pública d’enviaments ha contractat 400 persones més que començaran a treballar a partir d’avui, dia 1 d’abril.

El motiu és molt senzill: s’han de cobrir les vacants que hi ha per persones que hagin estat infectades pel coronavirus o també aquelles que han de romandre en quarantena perquè han estat en contacte amb d’altres que sí que han patit o pateixen la malaltia. En el grup d’aquestes 400 persones hi pot haver personal nou o bé persones que hagin esgotat el seu contracte per Acumulació de Treball, el qual té un màxim de sis mesos de durada i que serveix per a reforçar oficines que tenen una càrrega de treball elevada i que necessiten reforç. Com que ara no hi ha tanta càrrega, les persones amb aquest tipus de contracte no han estat renovades, tot i que algunes d’elles poden haver entrat en les noves contractacions.

El Servei Postal Universal

Correos ha garantit el Servei Postal Universal, de forma que continua amb les seves oficines obertes al públic i amb els repartidors operant dia a dia. Aproximadament el 22% de la plantilla està operativa actualment, que és el mínim que l’empresa creu imprescindible.

Les oficines obren les seves portes de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia per a atendre els clients i, els repartidors, o bé deixen la correspondència a la bústia o, en el cas d’haver d’entregar un paquet, ho fan a distància, sense tenir contacte amb el client i sense fer-li signar cap document. A les oficines va arribant material, com gel per netejar-se i guants i, al llarg d’aquesta setmana, els empleats estan rebent mascaretes.

tracking