Diari Més

Quines activitats es consideren no essencials?

Se suspèn l'obertura de bars, establiments de restauració, discoteques, instal·lacions culturals, d'oci, recintes esportius, parcs d'atraccions i auditoris

Pedro Sánchez

Quines activitats es consideren no essencials?Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dissabte la paralització de totes les activitats no essencials des del dilluns 30 de març i fins al dijous 9 d'abril, tots dos inclusivament, la qual cosa s'aprovarà avui en un Consell de Ministres extraordinari.

Arran d'aquesta decisió, tots els treballadors ocupats en activitats no essencials hauran de quedar-se a casa, però mantindran el sou. Tindran un permís retribuït «recuperable», la qual cosa significa que, una vegada cessi la restricció a l'activitat, aniran recuperant les hores de treball no exercides de manera gradual i espaiada en el temps.

A l'hora d'explicar quines són les activitats considerades essencials, Sánchez es va remetre al decret pel qual es va declarar l'estat d'alarma fa dues setmanes, que va determinar les activitats que deixaven en cas que es dugui a terme i les que es restringien.

Aquestes activitats són les següents:

- Se suspèn l'obertura de bars, establiments de restauració, discoteques, instal·lacions culturals, d'oci, recintes esportius, parcs d'atraccions, auditoris i es prohibeixen les revetlles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques.

- Els comerços l'activitat dels quals permet el decret són botigues d'alimentació, farmàcies, centres mèdics, perruqueries i tintoreries -posteriorment subjectes a restricció-, òptiques, ortopèdies, botigues d'alimentació d'animals domèstics i tecnologia.

- A més, el decret protegeix activitats de proveïment i de subministrament d'energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

- Segueix el transport públic, encara que subjecte a restriccions en l'oferta.

- El mateix Sánchez va indicar en roda de premsa que els mitjans de comunicació són considerats activitat essencial.

tracking