Diari Més

Educació

La tornada dels alumnes a les escoles, al maig o al juny

La ministra d'Educació ha explicat que s'acabarà de prendre la decisió quan finalitzi el segon període d'estat d'alarma

Imatge d'arxiu d0una aula escolar.

Escoles, instituts i universitats de tot Catalunya, tancades a partir de dilluns pel coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assenyalat aquest dijous que confia que els alumnes puguin tornar al col·legi al maig o fins i tot juny, assumpte que tractarà amb les comunitats el pròxim 11 d'abril, quan acaba el segon període d'estat d'alarma.

«Mirarem les circumstàncies que esdevenen l'11 d'abril i dies següents per a poder saber si efectivament podem proporcionar una volta al col·legi al maig o si hem d'articular altres mecanismes que ens permetin continuar el curs» perquè «ningú el perdi per la pandèmia», ha dit en declaracions a TVE.

Educació vol que tots els alumnes «siguin avaluats amb justícia, equitat i d'acord amb les circumstàncies de cadascun».

«Ens agradarà molt, tenim l'esperança, la confiança oberta en què els alumnes puguin almenys tornar quinze o vint dies, al maig o juny fins i tot», ha reiterat.

Així mateix, la ministra d'Educació -a Onda Cero- ha destacat la importància de «rebaixar la tensió» d'aquests alumnes que hauran d'examinar-se de la selectivitat i ha insistit que «tindran condicions justes en el seu examen per a la universitat».

«Mantenim la confiança oberta de poder potser atendre alumnes de manera presencial en l'últim trimestre, encara que anessin 15 dies, per a fer un repàs presencial d'aquells continguts que han estat estudiats per via telemàtica o en els dos primers trimestres», ha dit Celaá.

El Ministeri i les comunitats van decidir ahir dimecres que les PAU se celebrin entre el 22 de juny i el 10 de juliol.

«Tenim la confiança que tothom podrà ser avaluat, amb la major justícia i equitat i atenent les seves circumstàncies», ha indicat Celaá en relació amb la selectivitat, qui ha afegit que «això no significa que la prova sigui més fàcil, sinó que no seran examinats d'aquells continguts que no han pogut rebre».

Respecte a la resta del nivells educatius, la responsable d'Educació confia en un retorn «almenys de manera escalonat» a les aules i ha insistit que «el curs no es perdrà».

tracking