Diari Més

Política

El CIS previ al coronavirus amplia la victòria del PSOE en unes eleccions generals

L'independentisme perdria suport al Congrés, davant del creixement del PSC a Catalunya

Pedro Sánchez valorant el resultat electoral davant de militants i simpatitzants a la seu de Ferraz.

El PSOE guanya les eleccions a Espanya amb 123 escons i ERC s'imposa per primer cop a Catalunya amb 15 diputatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EL PSOE amplia distància amb el PP i obtindria un 31,9% dels vots si es tornessin a celebrar eleccions, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de març. El socialistes superen en un punt percentual les dades de febrer, en una enquesta feta entre l’1 i el 13 de març, just abans que es declarés l’estat d’alarma.

El PP també suma 0,7 punts més en relació a l’enquesta del mes passat mantenint-se com a segona força i Vox, suma 1,4 punts arribant fins al 14,8 en intenció de vot. Unides Podem Cs perd 0,7 punts i Cs gairebé un punt, passant del 8,1 del febrer al 7,2 d’aquest mes de març.

Els partits independentistes baixen posicions a nivell estatal. ERC passa del 3,3 del febrer al 2,4, gairebé un punt percentual; JxCat disminueix 0,6 punts, de l’1,8 al 1,2 d’aquest març i la CUP, perd mig punt.

El PSC guanyaria a Catalunya

Pel que fa als resultats a Catalunya, el CIS preveu una victòria del PSC en unes eleccions generals amb 21,2% en intenció de vot, un 0,4% més que el mes de febrer. ERC manté la segona posició amb el 16,3% amb dues dècimes menys que fa un mes, quan aglutinava un 16,1%. En tercera posició continuen els Comuns amb 11,3% de la intenció de vot, però amb tres punts menys que al febrer. JxCat manté el quart lloc també amb un descens 0,6 punts, passant del 8,7% al 8,1%. I la CUP perd un punt i mig (passant del 4,7% al 3,2%) i queda per darrere del PP, que se situa al 4%, igual que al febrer.

Cs empata amb els anticapitalistes, amb el 3,2% de la intenció de vot, mig punt més que fa un mes. Vox perd gairebé un punt, passant del 2,7% al 2%.

L’enquesta feta pública aquest dimecres es va realitzar entre l’1 i el 13 de febrer, just un dia abans que el govern espanyol (PSOE i Unides Podem) decretés l’estat d’alarma a tot el territori. Els resultats comptabilitzats amb intenció directa de vot sumada a la simpatia dibuixen un escenari similar.

tracking