Diari Més

Salut

Dos de cada 3 espanyols eren partidaris d'aplicar mesures «impopulars» abans de l'alarma

Més del 67% de la població creia que calia anticipar-se als fets per contenir la pandèmia, segons el darrer CIS

Dues dones amb mascaretes caminant pel centre de Barcelona

Espanya supera els 7.700 positius de coronavirus amb 288 morts i 382 persones a l'UCIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de cada tres espanyols, un 64,9 per cent, era partidari que el Govern de Pedro Sánchez adoptés mesures urgents encara que fossin impopulars a penes uns dies abans que l'Executiu declarés l'estat d'alarma per l'expansió del coronavirus a Espanya.

Segons l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) conegut aquest dimecres i el treball de camp del qual es va desenvolupar entre l'1 i el 13 de març, el 67,3 per cent dels enquestats considerava que el Govern hauria d'anticipar-se i prendre mesures sanitàries estrictes per a contenir la pandèmia.

A més, més de la meitat dels espanyols creien que l'Executiu hauria d'informar més la població sobre les mesures per a prevenir el contagi.

En aquests dies, abans de la declaració de l'estat d'alarma el 15 de març, la majoria dels enquestats, el 75,8 per cent, recolzava les quarantenes a la població d'alguns països asiàtics com a imprescindibles per a evitar la propagació del COVID-19, i el 76,8 per cent considerava molt perillós viatjar.

A més, més de la meitat, el 51,4 per cent, creia convenient suspendre esdeveniments públics amb grans aglomeracions de persones, com ara la marxa del 8M.

Aquesta preocupació creixent també tenia el seu reflex quan es preguntava als ciutadans pels problemes del país.

La sanitat, que en el baròmetre de febrer era percebuda com el setè major problema, es va disparar fins al tercer lloc al començament del brot del coronavirus, per darrere de l'atur i dels problemes econòmics.

En l'enquesta ja apareix el coronavirus esmentat com a preocupació específica dels ciutadans, encara que encara amb un percentatge baix, del 3,5.

La sanitat també escalava fins al tercer lloc quan els enquestats contestaven a la pregunta de quin era el problema que personalment més els afecta (18,4 per cent), després de l'atur (26,7) i els problemes econòmics (24,8), si bé la pandèmia era en aquest sentit molt poc citada perquè només el 0,8 per cent la va ressenyar com un problema d'abast personal.

tracking