Diari Més

Societat

Blas Cantó representarà a Espanya a Eurovisió 2020

RTVE va prendre la decisió de manera interna, sense un procés de preselecció com havia succeït en els últims anys

Blas Cantó en una imatge d'arxiu.

Blas Cantó representarà a Espanya en Eurovisió 2020Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RTVE ha designat a l'artistaBlas Cantócom a representant espanyol en Eurovisió 2020, que se celebrarà el pròxim 16 de maig a la ciutat holandesa de Rotterdam, ha informat aquest dissabte la corporació pública.

Radiotelevisón Española«ja està treballant»amb el jove artista, productors i autors per abuscar «la cançó perfecta»que completi la candidatura espanyola liderada per Blas Cantó.

«Un cantant amb un ampli registre interpretatiu i escènic, un magnífic directe i una dilatada experiència tant en televisió com sobre els escenaris», ha destacat RTVE.

La corporació pública va comunicar el mes passat a laUnió Europea de Radiodifusió (UER), responsable del festival, la seva decisió de designar al representant espanyol de manera interna, sense un procés de preselecció televisat com havia succeït en els últims anys.

Blas Cantó (Ricote, Múrcia, 1991) compta amb un disc en solitari en el mercat, Complicat, llançat en 2018, i quatre ambAuryn, el grup vocal juvenil que va vendre 140.000 còpies i va serMés ben Artista Espanyol en els MTVEuropeMusicAwards.

El somni de Cantó per participar en Eurovisió es remunta a la seva adolescència. En 2004 va ser finalista deEurojuniori en 2011 va intentar anar al festival, ja formant part deAuryn.

L'última vegada que RTVE va recórrer a aquest sistema de designació, que no és nou en la història dels representants espanyols,va anar en 2015 amb Edurne. Abans que ella, Pastora Soler en 2012 i El Somni deMorfeoen 2013 van ser triats de manera interna per RTVE, encara que en aquests casos la cançó sí que va ser sotmesa a votació del públic.

El resultat d'aquest sistema en la gran final d'Eurovisió ha estat irregular. Soler va obtenir un meritori desè lloc, El Somni deMorfeova quedar penúltim i Edurne va caure al vint-i-unè lloc.

En els últims quatre anys, el mètode va ser la celebració d'una gala emesa per la 1 de TVE, que va ser oberta a tota mena de candidats en 2016 (la triada va serBarei)i 2017 (Manel Navarro) i restringida als participants d'Operació Triomf en 2018 (Amaia i Alfred) i 2019 (MikiNúñez).

Tampoc aquesta fórmula va llançar un resultat necessàriament millor per a Espanya en el concurs, ja que els seus representants van quedar relegats a les posicions finals, a destacar l'últim lloc de Navarro.

La65 edició d'Eurovisió tindrà lloc del 12 al 16 de maig en elAhoySorrade Rotterdam, amb capacitat per a 16.000 espectadors. Serà la primera vegada que aquesta ciutat sigui seu del festival i la cinquena en la qual Països Baixos aculli l'esdeveniment després deHilversum1958, Amsterdam 1970 i la Haia en 1976 i 1980.

tracking