Diari Més

Política

Sánchez no vol «llençar la tovallola» i reclama a PP, Cs i Podem tornar «al punt de partida»

Es compromet a fer un govern «el més aviat possible» i confia en què no calguin noves eleccions

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, surt del Congrés després de no haver assolit prou vots tampoc en la segona volta de la investidura.

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, surt del Congrés després de no haver assolit prou vots tampoc en la segona volta de la investidura.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE i president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous a la nit que no vol «llençar la tovallola» malgrat la investidura fallida que ha recollit avui al Congrés dels Diputats. En una entrevista a Telecinco, el presidenciable socialista ha reclamat a PP, Cs i Podem tornar «al punt de partida», i els ha demanat«responsabilitat» per desbloquejar la situació. «Assumeixo la meva responsabilitat, però els altres partits han d'assumir la seva, que és facilitar un govern», ha assegurat. Sánchez també ha acusat Iglesias d'haver-se «equivocat tremendament» i de tenir la intenció de formar «un govern paral·lel» que ell no podia permetre.

«Sento frustració en l'àmbit personal, però no me'l puc permetre en l'àmbit polític», ha afirmat Sánchez, que s'ha compromès a que Espanya tingui govern «el més aviat possible». Per això ha reclamat a PP, Cs i Podem que reflexionin i contribueixin a desbloquejar la situació, perquè, més enllà de bloquejar-la amb els seus vots negatius –en el cas de PP i Cs- «no tenen oferta alternativa».

«Hem de reprendre el camí de la responsabilitat», ha afirmat el líder del PSOE recordant que la seva aposta és un govern progressista que no depengui de les forces independentistes. «Però ha de ser un govern cohesionat, que funcioni, coherent, amb una única direcció. No poden ser dos governs en un», ha reiterat.

A més ha afegit que, des del seu punt de vista, el 28 d'abril la ciutadania va dir als partits que era important «dialogar i arribar a un acord». «Hem explorat una via i no ha arribat a bon port, però no significa que sigui el final. Hem de tornar al punt de partida i explorar altres vies. Convido PP, Cs i Podem a fer-ho», ha indicat. Sánchez ha confiat que una d'aquestes vies pugui obrir la porta a conformar un govern en les pròximes setmanes.

A banda, el socialista ha retret a Iglesias haver-se «equivocat tremendament» avui, i ha afirmat que el líder dels morats és «conscient de l'error i del carreró sense sortida al que ha portat la seva formació».

Sánchez també ha tingut paraules per al líder de Ciutadans, Albert Rivera, de qui ha dit que s'enfronta a una «crisi existencial» del seu projecte polític després de les darreres dimissions que hi ha hagut al partit. El presidenciable socialista ho ha atribuït al fet que «Rivera només té un intermitent, que és el de la dreta».

També s'ha mostrat disposat a «estudiar» els pactes d'estat que li proposa el líder del PP, Pablo Casado, però li ha advertit que, per a això, «primer cal un govern».

Finalment se li ha preguntat si estaria disposat a incorporar l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, en un futur executiu. Sánchez ha destacat la vàlua de la rival política de Pablo Iglesias i ha dit que «compleix el perfil» per tenir responsabilitats de govern en un executiu espanyol.

MÉS INFORMACIÓ

Fracassa la segona votació per la investidura i Sánchez no aconsegueix revalidar el càrrec de president

tracking