Diari Més

Política

Sánchez diu que JxCAT s'ha «instal·lat en l'antipolítica» i viu en un «laberint» ple «d'enganys, mentides i victimització»

El líder del PSOE assegura que Borràs «no reconeix la legitimitat de l’Estat» i adverteix que no permetrà un «ho tornarem a fer»

El president i vicepresidenta espanyols en funcions, Pedro Sánchez i Carmen Calvo, al debat d'investidura.

El president i vicepresidenta espanyols en funcions, Pedro Sánchez i Carmen Calvo, al debat d'investidura.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha llançat dures crítiques aquest dimarts contra JxCAT en resposta al discurs de la seva portaveu, Laura Borràs, que ha confirmat el ‘no’ de la seva formació. Segons Sánchez, Borràs «no reconeix la legitimitat de la cambra ni de l’Estat espanyol» i JxCAT «s’ha instal·lat en l’antipolítica” i ha esdevingut un partit «inútil des del punt de vista parlamentari per la defensa dels drets al prosperitat i el progrés del poble català». «No em parli de diàleg quan el senyor Torra parla d’unilateralitat i diu que ‘ho tornaran a fer», ha advertit Sánchez, perquè «el ‘ho tornarem a fer’ no tornarà a passar». Segons el candidat a la investidura «el problema de fons» és que JxCAT «no reconeix la legitimitat de l’Estat i de les Corts». «Quan surtin del laberint ple de falsedats, de mentides i de victimització que no té res a veure amb la realitat probablement comencem a parlar almenys amb un llenguatge comprensible per a tothom», ha sentenciat.

Sánchez ha assegurat que amb la seva estratègia JxCAT està fent una «esmena a la totalitat» a la tasca de representats de les formacions de l’espai convergent que durant els últims 40 anys «han contribuït a l’autogovern», i ha retret a Borràs que parli de polítiques socials quan els representants de la Generalitat «ni tan sols van» a les comissions bilaterals i multilaterals.

«Per a vostè l’Estat espanyol i els espanyols que van votar les passades eleccions ho fan per reprimir un suposat poble català del que s’erigeix com a portaveu», ha dit Sánchez, però «el seu grup està barallat amb la realitat» perquè els organismes internacionals «consideren Espanya com un estat democràtic, social i de dret».

En aquest marc, Sánchez ha retret a JxCAT que votés en contra dels pressupostos generals de l’Estat perquè «prioritza altres qüestions que no tenen res a veure amb la quotidianitat dels catalans amb independència del que votin».

MÉS INFORMACIÓ

Borràs: «No es pot triar entre democràcia o estabilitat perquè no hi ha major inestabilitat que la repressió»

tracking