Diari Més

Política

El PSOE apel·la a «l'interès general» per investir Sánchez, demana l'abstenció a la dreta i ofereix col·laboració a ERC

Lastra, a Unides Podem: «No és el moment de tornar als retrets; és el moment de formar un govern d'esquerres»

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, durant la seva intervenció.

El PSOE apel·la a «l'interès general» per investir Sánchez, demana l'abstenció a la dreta i ofereix col·laboració a ERCEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha posat sobre la taula l'«interès general» per demanar que es faciliti la investidura del líder del seu partit, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. Al debat d'investidura d'aquest dimarts, Lastra ha apel·lat tant a Unides Podem com a ERC, de qui espera que permetran l'elecció de Sánchez, com al PP i Cs, als quals ha insistit perquè s'abstinguin. Als republicans els ha agraït «el to, la responsabilitat i la disposició que han mostrat». «Hi ha espai per superar barreres, especialment on compartim objectius d'esquerres», ha dit, tot i que ha puntualitzat que caldrà fer-ho «amb respecte sempre al marc constitucional». «Nosaltres sempre hem tingut la mà estesa al diàleg i en aquest camí crec que ens hi podrem trobar», ha continuat Lastra.

També ha ofert col·laboració a Unides Podem i, fins i tot, ha afirmat que mantenen «la porta oberta a conformar un govern de coalició». «No és el moment de tornar als retrets; és el moment de formar un govern d'esquerres», ha afirmat, després de reivindicar acords com el projecte de pressupostos que van pactar el PSOE i Podem.«Quan les esquerres s'entenen, les condicions de vida de la població milloren», ha celebrat. No obstant això, ha exalçat la història dels socialistes i ha advertit Unides Podem que no necessiten «guardians de les essències de l'esquerra».

Lastra ha estat especialment dura amb Cs i el seu president, Albert Rivera, a qui ha acusat de «vendre la seva ànima» pels pactes del partit taronja que impliquen a Vox. La socialista ha responsabilitzat Cs de «situar l'ultradreta en pla d'igualtat» per investidures com les dels governs d'Andalusia i Múrcia i de ser «crossa» del PP en d'altres comunitats autònomes.

Als populars els ha recordat que fa tres anys demanaven al PSOE que s'abstingués i que el seu president i llavors vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, ho justificava per la diferència de vots i escons entre els socialistes i el PP de Mariano Rajoy. «Els seus principis caduquen als tres anys», li ha recriminat Lastra, que ha dit que el PSOE treu més de tres milions de vots al PP i 57 diputats. Ha demanat als populars que no bloquegin la investidura i caiguin en la «irresponsabilitat». «El PP no pot convertir-se en un partit antisistema», ha conclòs.

tracking